SDE

Владика Ярослав до випускників семінарії: Щоб бути священиком, треба, найперше, бути доброю людиною, добрим християнином [фото]

23 червня 2019
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
22 червня, розпочався новий етап в житті випускників Дрогобицької Духовної Cемінарії 2019 року Божого. У цей день 10 студентів отримали дипломи та нижчі свячення. З цієї нагоди Архиєрейську Божественну Літургію відслужив преосвященний владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні священнослужителів ректорату, викладачів, а також рідних і близьких випускників.

Під час проповіді владика Ярослав пригадав випускникам слова апостола Павла: «…Прагну вас бачити, щоб поділитися з вами духовним даром, щоб вас укріпити, тобто підбадьоритись разом з вами, спільною вірою…» (Рим. 1, 12). Цими словами єпископ висловив свою радість з нагоди молитовної зустрічі з випускниками семінарії.

Проповідник звернув увагу присутніх на заклик Христа, який пролунав у євангельському читанні: «Тож будьте досконалі, як Отець ваш небесний досконалий» (Мт. 5, 48). Ці Господні слова не простим проханням чи заохотою до віруючого. "Цей загальний поклик до досконалості, до святості, який Ісус Христос залишив як великий наказ усім християнам, є переспівом одної заповіді, яку ми знаходимо ще у Старому Заповіті у Книзі Левіта. Господь Бог каже до своїх людей: «Будьте святими. Бо Я святий» (пор. Лев. 19, 2; 20, 26)", - пояснив владика Ярослав.

Далі архиєрей звернув увагу випускників на те, що час їхнього побуту в семінарії був часом боротьби за досконалість. "Щоб бути священиком, треба, найперше, бути доброю людиною, добрим християнином", - наголосив проповідник.

Покликання священика - провадити людей до Божого Царства. Про цей великий Божий дар згадує молитва Літургії Василія Великого: «…ми грішні і недостойні слуги твої, сподобившися служити святому твоєму жертовникові, не за праведні вчинки наші, бо нічого доброго ми не вчинили на землі, але ради милості твоєї і щедрот твоїх, що ти їх щедро зілляв на нас…».

Наприкінці звернення владика Ярослав побажав випускникам у молитві та з пошаною згадувати про роки проведені у батьківському домі - семінарії. "Не забувайте своїх вчителів і наставників, які так багато зробили для того, щоб ви могли стали добрими і святими священиками та отримали все те, що є необхідне для успішного пастирського служіння", - побажав єпископ.

Наприкінці Божественної Літургії випускники семінарії отримали з рук преосвященного Ярослава нижчі свячення (свіченосця, читця-співця та піддиякона). Єпископ подякував усім, хто причинився до духовного та інтелектуального виховання цьогорічних випускників. Ректор семінарії, о. Мирон Бендик, подякував владиці Ярославу за постійну турботу та опіку над семінарією. Під час святкової трапези настоятелі, викладачі та батьки побажали своїм вихованцям: "В добру путь, випускники!", а тепер вже колишні семінаристи подякували усім, хто вніс свій вклад у їх інтелектуальний та духовний зріст.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: семінарія, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори