SDE

Любов матерів змінює світ [фото]

10 липня 2019
Друк E-mail
Фото спільноти "Матері в молитві"
7 липня, у неділю, в церкві Різдва Пресвятої Богородиці м. Сколе відбулось святкування 10-річного ювілею парафіяльної спільноти «Матері в молитві». Протягом цього часу її очолює старша слугиня Анастасія Корчинська.

Відбулась подячна Служба Божа, яку відправили о. Віктор Коцеміра та о. Володимир Мисів. В суботу, 6 липня, на Літургії за померлих, пом’янули також і 8 матерів, які відійшли у вічність. Матерів, які хворіють, завжди провідують учасниці спільноти, допомагають їм. 20 липня спільнота планує відбути подячну прощу до Зарваниці.

Спільноту було створено 5 липня 2009 року за ініціативи о. Володимира Карлика. Гаслом спільноти є слова апостола Павла до римлян «В ревності не будьте ліниві, духом горіть!».

Немає більшої радості для матерів, як бачити щасливими своїх дітей, але й немає більшого горя, як дивитися на їхні біди і проблеми. Тому й з’єднуються в спільній молитві матері всього світу, щоб вимолити щастя своїм дітям. Маючи одне серце і одні думки, єднаються матері з усіма духовними сестрами в світі, а також щовечора о 22 год. молебні стихири до Богоматері єднають усі спільноти в Україні.

Щороку відбуваються єпархіальні з’їзди у різних місцях Львівщини. Цього року 29 червня відбувався ХІІІ з’їзд в с. Рихтичі Дрогобицького району. А в березні молились Хресну Дорогу на горі Альтані за мир в Україні.

Цьогорічне святкування співпало з урочистістю Різдва Івана Хрестителя. Також цього дня було свято Матері Божої Неустанної Помочі, яке відзначають щороку у першу неділю липня. Декан о. Віктор Коцеміра відправив Акафіст до Богородиці перед цією іконою, яку подарувала церкві сім’я Галини Путь. У проповіді о. Віктор розповів історію цієї ікони.

Слугиня Анастасія Корчинська від імені всієї спільноти висловила подяку всечесним отцям Віктору та Володимиру за духовний провід і молитви. Також подякувала координаторам спільноти Надії Худзей та Галині Карпець за підтримку і допопомогу. Всім матерям та гостям побажала міцного здоров’я та Божої благодаті для подальшого служіння. Після богослужіння всім присутнім на згадку подарували образки Фатімської Богородиці з молитвою.

Отець Віктор побажав, щоби в серцях зміцнювалась любов до Бога і Богородиці і щоби спільні молитви приносили рясні плоди Божого благословення для всіх на многії і благії літа.

За повідомленням спільноти "Матері в молитві"

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Матері в молитві

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори