SDE

У Самборі відбулася загальноєпархіальна проща [фото]

29 серпня 2019
Друк E-mail
Фото пресслужби СДЄ
28 серпня, на празник Успення Пресвятої Богородиці, храм Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбора відвідав владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький. У співслужінні місцевого духовенства архиєрей очолив святкову Божественну Літургію. У цей день у місцевому храмі, де знаходиться Самбірська чудотворна ікона Пресвятої Богородиці, відбулася загальноєпархіальна проща.

Звертаючись до вірних з проповіддю, владика Ярослав зауважив, що після свого переходу до небесного життя Мати Божа не покинула нас (див. повний текст проповіді). ". Якщо за свого земного життя Вона заступалася за людей перед Своїм Сином, як про це нам розповідає євангельська подія в Кані Галилейській, то після свого успення Пресвята Діва стала ще більш могутньою Заступницею і Покровителькою за людський рід, справді Матір'ю всього християнського світу", - наголосив єпископ.

Пречиста стала Матір'ю всього людства при Хресті Господньому. Про це розповідає св. Іван Богослов: «бачивши Ісус Матір і біля Неї учня, що стояв, – а його ж любив Він, – мовить до Матері: «Жінко, ось син твій». А тоді й до учня мовить: «Ось Матір твоя» (пор. Йо 19, 26-27). "Марія є Матір’ю учнів Христа, а вони є Її дітьми. Вона знайде своїх дітей серед тих, які будуть розділяти Її безмежну віру і довір’я Богу, серед тих, які будуть тривати у довір'ї до Ісуса Христа Її Сина аж до кінця", - пояснив проповідник. Св. Іван Богослов уособлює всіх улюблених учнів Ісуса. "Марія приймає цей дар загального материнства, і Успення не позбавляє її материнства над кожним віруючим, а лише переходить у стан неустанного молитовного заступництва", - додав владика Ярослав.

Після завершення богослуження владика Ярослав подякував о. Богдану Добрянському, декану самбірському, і всім священнсолужителям парафії за душпастирську опіку над цим відпустовим місцем.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Самбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори