SDE

У Самбірсько-Дрогобицькій єпархії відбувся Форум Соціального Служіння [фото]

04 жовтня 2019
Друк E-mail
Фото Уляни ЯЖИК
28 жовтня, на території Реколекційно - Просвітницького Центру «Галилея», пройшов Форум Соціального Служіння Української Греко-Католицької Церкви.У програмі події, миряни парафій СДЄ, священнослужителі, працівники, волонтери, жертводавці, гості, мали нагоду бути на Божественній Літургії, яку очолив владика Григорій Комар, єпископ - помічник Самбірсько-Дрогобицької Єпархії, який наголосив, що соціальне служіння - це покликання робити добро.

Соціальне служіння – це послуга для потребуючих, для тих, хто є слабший , безпомічний. Ми будемо любити і служити тоді, коли самі приймемо цю любов, якою Господь полюбив нас. Коли я себе відчуваю любленим, тоді я можу любити інших; соціальне служіння – це те, що виражає нашу віру, предмет, це не є соціально – політичною темою. Щоб ми були діяльними у харитативному служінні нам просто треба стати віруючим людьми, це квестія віри.

Далі за програмою були доповіді у сфері Cоціального Cлужіння: отець Ігор Козанкевич, голова соціальної комісії СДЄ, наголосив про суть і роль соціального служіння на прикладі БФ «Карітас», представники благодійного фонду Карітас Борислав, говорили про приклад парафіяльного Карітасу, о.Олег Здреник, ділився досвідом соціального підприємництва на парафії у селі Вільшаник, о. Роман Гром, розповів як відбувається співпраця парафії села Мшанець і органів влади, Ірина Максименко, представниця національного офісу Карітасу України, говорила про свій досвід праці у проекті «Активізація соціального служіння у громадах».

Відтак, о. Богдан Лехович, відповідальний за форум, запросив усіх познайомитися із діяльністю усіх центрів Карітасу, які були представлені, а також усі охочі познайомилися із діяльністю Загальноцерковного реабілітаційного центру «Назарет», спільнотою для бездомних «Наша Хата».
Форум завершився діалогом учасників, а також прийняттям резолюції.

Дякуємо організаторам та небайдужим у створенні такого заходу у структурі нашої Церкви.

Пресслужба БФ «Карітас СДЄ УГКЦ» - Уляна Яжик

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), карітас

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори