SDE

Владика Ярослав очолив парафіяльні урочистості в с. Лавочне [фото]

08 листопада 2019
Друк E-mail
8 листопада 2019 р.Б., у день Св. Влкмч. Димитрія, преосвященний владика Ярослав (Приріз), Єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом с. Лавочне Сколівського району Львівської області. Архиєрея вітали прот. Олег Вересняк, адміністратор парафії Різдва Пресвятої Богородиці, деканальні священнослужителі та численно зібрані жителі села. У співслужінні єпархіального духовенства владика Ярослав освятив іконостас, тетрапод і проскомидійник у місцевому храмі та очолив Архиєрейську Божественну Літургію.

У гомілії, виголошеній після євангельського читання, єпископ зупинився на житії Св. Влкмуч. Димитрія Мироточця, звернувши увагу молільників на знакових етапах його духовного подвигу. Зокрема, владика Ярослав сказав: «Для нас важливо те, що цей святий віддав своє життя з любові до Христа. Не похитнувся у вірності Богові, хоч йому грозила смерть; не злякався перед тим, що втрачав гідність царського достойника й начальника міста; відкинув страх, бо пам’ятав, що його справедливим суддею буде Христос, Котрий за вірність винагородить його вічним блаженством у небі». Також єпископ, згадавши про трагічні моменти історії, які переживає український народ з огляду на збройну агресію Росії, закликав молитися до цього Христового воїна про заступництво: «Ми сьогодні молимося до великомученика Димитрія про те, щоб за його молитвами Господь не переставав прихиляти милість до нашого народу, щоб Господь зміцнював нас в істинній вірі, захистив перед всякою ворожою силою, допоміг побороти різні труднощі й негаразди. Нехай Господь за молитвами великомученика і мироточця Димитрія благословить і укріпить українських воїнів, надає їм сил і мужності у захисті цілісності і суверенності нашої матері України».
Під кінець парафіяльних урочистостей владика Ярослав подякував о. Олегові, парафіянам та всім жертводавцям, які у нелегкі часи економічної скрути зуміли за короткий час воздвигнути на попелищі величний новий храм і розписати його, а за два роки спорудити в ньому іконостас, проскомидійник та тетрапод.

ФОТОРЕПОРТАЖ 

Теми: Ярослав (Приріз), Славський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори