SDE

У семінарії відбулась конференція з нагоди 30-ліття виходу УГКЦ з підпілля

28 листопада 2019
Друк E-mail
www.dds.edu.ua
28 листопада 2019 року в актовому залі Дрогобицької духовної семінарії відбулась конференція з нагоди 30-ліття виходу УГКЦ з підпілля та повернення храму Пресвятої Трійці м. Дрогобича в Її лоно. Після спільної молитви модератор зустрічі о. Тарас Гарасимчук загально представив доповідачів, які поділились спогадами про своє життя в різних середовищах впродовж часу перебування УГКЦ в підпіллі.

Перший доповідач, о. Мирон Бендик, ректор Дрогобицької духовної семінарії, розповів про власний досвід священничого служіння в підпіллі та коротко пригадав найважливіші події виходу УГКЦ з підпілля 1989 року. Відтак мирянка підпільної Церква п. Олена Лебідь, яка народилась і отримала християнське виховання в Жовкві, поділилась із присутніми спогадами про початок підпілля та вихід УГКЦ із нього. Далі до слова було запрошено о. Олексія Дем’яновського, який розповів про формування свого покликання, навчання в православній семінарії та перехід у лоно УГКЦ із РПЦ. Наступний лектор, п. Богдан Гринчишин, син підпільного греко-католицького священника Івана Гринчишина, поділився з аудиторією спогадами дитинства та дорослого життя в підпільній Церкві. Завершальною та найбільш зворушливою була промова о. Миколая Витівського, голови єпархіальної комісії у справах катехизації Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, ректора Дрогобицького інституту Пресвятої Трійці. Доповідач розповів про зародження свого покликання до Священства в часи панування радянського режиму, перебування в православній семінарії, звідки тоді ще бр. Микола перейшов у лоно УГКЦ, де зміг ревно й віддано служити Богу та людям.

Присутні мали можливість поставити запитання всім доповідачам, які охоче відповідали на запитання. Молитва до Богородиці стала завершальним акордом конференції, яка зібрала в одному залі представників духовенства, працівників, випускників, студентів семінарії та мирян, які небайдужі до історії, теперішнього та майбутнього УГКЦ.

Джерело: сайт ДДС

Теми: семінарія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори