SDE

Вийшла друком книга ректора Дрогобицької семінарії "Нарис догматичного богослов'я"

23 грудня 2019
Друк E-mail
www.dds.edu.ua
Нещодавно у серії «Навчальні матеріали. Богослов’я» видавництва Дрогобицької духовної семінарії вийшла друком книга "Нарис догматичного богослов’я". Автором цього підручника, в основі якого покладено курс лекцій з догматики в Дрогобицькій духовній семінарії, є о. д-р Мирон Бендик, довголітній ректор і викладач семінарії, який у 2019 р.Б. відзначає 65 років життя.

У передмові до читача автор пише: "Натхненням для укладення цього курсу стала воля Церкви, озвучена Отцями ІІ Ватиканського Собору. ... Католицька Церква високо цінує спадщину Східних Церков, "бо в цих Церквах, які славляться шани гідною давниною, сяє передання, яке походить від апостолів через Отців і яке становить частину божественно об’явленої й неподільної спадщини всієї Церкви" (Декрет ІІ Ватиканського собору про Східні Католицькі Церкви Orientalium Ecclesiarum, 1). Однією з фундаментальних складових цього церковного передання є богослов’я. Наш семінарійний курс із догматичного богослов’я викладається в руслі східнохристиянського передання. Його метою є творення східно-католицької ідентичності студентів, а тому й післясоборної ідентичності покоління майбутніх священиків Церкви".

Базуючись на біблійній традиції, святоотцівській спадщині і літургійних текстах та послуговуючись дослідженнями великої кількості, в першу чергу, східнохристиянських авторів, о. д-р Мирон Бендик розглядає тріадологію, протологію, антропологію, христологію, пневматологію, сотеріологію, еклезіологію та есхатологію.

"Нарис догматичного богослов’я" адресований не лише священнослужителям, але й семінаристам, студентам богословам, катехитам і всім тим, хто прагне поглибити свої знання східнохристиянської богословської спадщини.

З питань придбання книг видавництва Дрогобицької духовної семінарії запрошуємо звертатися до секретаріату семінарії або за електронною адресою.

Джерело: сайт ДДС

Теми: семінарія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори