SDE

У Дрогобичі відбувся Фестиваль вертепів [фото&відео]

21 січня 2020
Друк E-mail
Фото Молодіжного телебачення
Свято Богоявлення Господнього у Дрогобичі вже третій рік поспіль відзначають у дуже незвичний спосіб. Саме в цей день відбувається регіональний фестиваль «Різдвяна зірка», на який цього року прибули вертепи чи не зі всієї Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Вертепи пройшлися з колядою вулицями міста Дрогобича, а, прибувши на центральну площу, взяли участь у загальноміському водосвятті. Владика Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, звернувся до присутніх: «Ми хочемо, щоби цей Йордан, цей святий час був для нас усіх новою силою, яка нам необхідна, щоб побороти безліч перешкод, які так часто постають у нашому житті, бо без Бога ми того ніколи не зможемо зробити…»
Різдвяне дійство супроводжував духовий оркестр ліцею ім. Івана Хоми м. Хирова (керівник - Микола Щур).

З центральної площі м. Дрогобича вертепи роз’їхалися по локаціях, а це: Народний дім (смт. Східниця); церква Покрова Пресвятої Богородиці (м. Трускавець) та Народний дім ім. Івана Франка (Дрогобич), де молодь мала можливість продемонструвати свої вертепи.

А гостей прибуло чимало: це і вертеп парафії Петра і Павла с. Раневичі (керівник Марія Середяк) у супроводі учнів та викладачів муз. школи №1 м. Дрогобича; вертеп парафії Різдва Пресвятої Богородиці сіл Мшанець – Галівка – Плоске Старосамбірського деканату (керівник – о. Роман Гром); вертеп «Самбірської молоді Собору» парафії Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбір (духівник – о. Дмитро Сенейко); вертеп парафії Різдва Пресвятої Богородиці с. Лавочне (керівник – бр. Ярослав Медянко) та вертеп парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці с. Тернавка (керівник – о. Петро Змінчак) – зі Славського деканату; вертеп парафії Пресвятої Трійці с. Дережич; Вертеп парафії Перенесення мощей св. Миколая с. Старий Кропивник (духівник – о. Василь Нагина) з Підбузького деканату; Вертеп парафії Воздвиження Чесного Хреста с. Золотковичі Мостиського району (духівник - о. Юрій Фок) та вертеп парафії Параскеви П’ятниці с. Воля Малнівська Мостиського району.

Парафії міста Дрогобича також подали на Фестиваль свої вертепи: вертеп парафії Катедрального собору Пресвятої Трійці (керівник – о. Юрій Завійський); вертеп парафії Преображення Господнього (керівник - Марія Жеплінська); вертеп «Вифлеємська зірка сяє» молодшої групи парафії Воскресіння Христового (керівник Ольга Герило). До парафіяльної молоді з Дрогобича долучився і вертеп «Дитячого парламенту» м. Дрогобича.

З колядами та щедрівками завітала і молодь парафії св. Архистратига Михаїла с. Лішня (керівник - Дарія Яцик).

Приємним сюрпризом для всіх стала участь гостей з м. Нова Каховка, адже на фестиваль прибув театр українського фольклору Новокаховського палацу мистецтв (керівник – заслужений працівник культури України Анатолій Лазарєв) з цікавою різдвяною програмою.

Різдвяні дійства і справді були цікавими, сучасними та креативними.

В особливий спосіб хочемо подякувати всім, хто відгукнувся на заклик прибути на Фестиваль, який вже третій рік поспіль відбувається у Дрогобичі. І нехай українська коляда звучить щораз гучніше, звіщаючи про радість народження Спасителя, а мале Дитя, яке народилося в яскині, нехай щоразу народжується і у вашому серці! Миру всім нам, добра і Божого благословення!

Комісія у справах молоді

 

Теми: Комісія у справах молоді

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори