SDE

Владика Ярослав: Під час Святої Літургії ми упізнаємо Господа і розуміємо значення Його Євангельських слів

17 квітня 2020
Друк E-mail
Фото Пресслужби СДЄ
16 квітня, у Страсний четвер, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Вечірню з Літургією св. Василія Великого у Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич. Йому спіслужив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, та священики катедральної парафії.

Під час проповіді владика Ярослав наголосив, що в цей день, на Тайній Вечері, святі апостоли отримали від Христа заповідь: «Чиніть це на мій спомин» (Лк. 12,19) (див. повний текст слова). Відтак Церква продовжує по сьогоднішній день виконувати це доручення Ісуса, звершуючи Тайну Євхаристії під час Божественної Літургії.

"Під час цього священнодійства ми упізнаємо Господа і розуміємо значення Його Євангельських слів – так, як це пережили учні в Емаус", - зазначив проповідник. У відповідь на нашу молитву Господь дає нам світло Святого Духа, щоб ми могли «розуміти» Христа. Коли Бог торкається нашого серця, тоді "у нас пробуджується інший погляд, який дає нам можливість зрозуміти те, що Господь зробив для нас".

Звертаючись до священиків єпархії, єпископ сказав: "Дорогі співбраття, наше священство бере свій початок від благодаті Святого Духа, що через рукоположення єпископа-наслідника апостолів і приятелів Христових, які були присутні на Тайній Вечері". Священиче рукоположення здійснюється під час Святої Літургії. "Відтоді ми назавжди вписані в священство Ісуса Христа і покликані продовжити в наших часах єдину таїнственну жертву Сина Божого, щоб доступ до її овочів мали також християни нашої епохи", - наголосив єпископ.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Григорій (Комар), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори