SDE

Громада Старого Самбора відзначила День державного Прапора [фото]

28 серпня 2020
Друк E-mail
Фото Ірини ХМЕЛЬОВСЬКОЇ
Уже шістнадцятий рік українці в переддень Дня незалежності відзначають День державного прапора. Синьо-жовтий прапор вже давно став для нас не атрибутом свята, а символом перемоги і незалежності. Особливо це відчутно в теперішні часи: прапорами накривають полеглих героїв, на прапорі залишають побажання воїнам, прапори зберігають як найбільшу цінність. Наш прапор - більше ніж один з символів держави. Це - самоідентифікація українця. В Старому Самборі вже декілька років існує традиція посвяти державного прапора. Відбулась посвята і цього року. Пройшло дійство на урочисто прикрашеному церковному подвір'ї після завершення Літургії.

Отцем-деканом Михайлом та отцем Ігорем спочатку посвячувались сімейні прапори. Радісно було бачити як майоріло синьо-жовтими барвами церковне подвір'я від маленьких і великих прапорців та прапорів у руках старших людей і малих дітей. Опісля відбулась посвята прапора пластунів та урочисте його підняття під виконання Гімну України.

На завершення отець Михайло попросив кожного з присутніх не ховати освячений прапор вдома, а повісити його на власному будинку. Закінчився цьогорічний день 23 серпня вшануванням полеглих героїв, які вибороли право вільно носити український прапор своїм власним життям. По обіді всі небайдужі громадяни, а також батьки Богдана Сольчаника, разом з отцем Ігорем Поданом піднялися до могил героїв УПА та Героя Небесної Сотні Богдана Сольчаника. Там відбулася панахида за усіма полеглими.

У своїй промові отець Ігор звернув увагу слухачів на велику любов до свого народу та країни полеглого героя Богдана Сольчаника та героїв УПА. "Ніхто більше не любить, ніж той, хто віддає своє життя", - процитував отець слова Святого Писання.

"Нехай подвиги наших борців за свободу надихають нас на любов до свого народу, яка нас всіх об'єднає, щоб ми відчули, що ми є братні і єдині. Коли ця єдність буде укріплятися, то нас нічого не зможе здолати. Нехай пам'ять про них буде тією, яка освячує наш народ, робить його сильним, сповненим благодаттю ", - наголосив о. Ігор.

Закінчилось дійство спільним виконанням Гімну України та багатоголосним " Слава Україні! Героям слава! "

Ірина Хмельовська

ФОТОРЕПОРТАЖ 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори