SDE

В Старому Самборі пройшов тиждень соціального служіння

12 березня 2021
Друк E-mail
Фото Ірини ХМЕЛЬОВСЬКОЇ
3 березня був рівно рік, як в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу. Вже рік як ми вчимося ходити в масках, дотримуватися дистанції не лише для власного здоров'я, а й задля безпеки ближнього. Вже рік, як фраза "думати про потреби ближнього" це не лише красиві слова. Дуже символічно, що саме цього тижня, з 1 по 7 березня у старосамбірській парафії святого Миколая відбувся тиждень соціального служіння.

Під час цього тижня парафіяни брали участь у служінні ближньому як молитовно так і матеріально. Кожен день цього тижня був присвячений згадці про одну із незахищених верств населення.

Так, в понеділок під час Літургії віряни разом зі священиком особливим чином молилися за здоров'я дітей рідних і похресників, дітей в лонах матерів та за щасливу вагітність. У вівторок - за здоров'я усіх хворих із хронічними діагнозами. У середу - за здоров'я бездомних та дітей вулиці. У четвер - за вдів, вдівців, одиноких та сиріт. У п'ятницю - за здоров'я узалежнених. У суботу - за померлих невідомих, безвісті пропавших, за абортованих дітей.

Окрім цього, протягом усього тижня в церкві знаходилась скарбничка, де можна було скласти фінансову лепту для допомоги потребуючим. А наприкінці тижня, в суботу і неділю, була оголошена акція "Нагодуй голодного", під час якої віряни приносили продукти довгострокового зберігання. Усі продукти були освячені після недільної Літургії, в також усі жертводавці отримали благословення.

У своєму подячному слові наприкінці тижня о. Михайло нагадав усім євангельську історію про чудесне нагодування п'ятьма хлібинами і трьома рибинами кількох тисяч народу, нагадуючи, що Бог завжди віддячує сторицею жертводавцям. "Пам'ятайте, якщо Ви робите один крок до Господа, то він зробить до Вас два" - наголосив священник.

Усі пожертвувані продукти будуть потім роздані потребуючим.

Також, в рамках тижня соціального служіння, о. Михайло подякував усім лікарям і медичним працівникам, які уже рік як захищають нас в тривожний час епідемії та усім, хто відстоював гідність нашої держави на Майдані і захищає цілісність України в АТО. "Це ви - наші ангели. Ангели, які оберігають Україну. Ви - наші воїни. Воїни в мундирах і воїни в білих халатах, " - сказав о. Михайло. "Ми не можемо вас захистити від щоденних ризиків. Але молимося щоб це зробив Господь. Нехай Він кріпить вас у вашому служінні на многії і благії літа" - побажав священник.

Ірина Хмельовська

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори