SDE

Владика Григорій: Дякуємо Богові, що покликав отця Михайла до священства, що зодягнув його цією благодаттю служіння для Бога і для народу [відео&фото]

27 квітня 2021
Друк E-mail
Фото Пресслужби СДЄ
26 квітня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, очолив чин священичого парастасу за покійним о. Михайлом Бучинським, який після важкої недуги відійшов до вічності 25 квітня 2021 року Божого.

Після завершення богослужіння владика Григорій звернуся до присутніх зі словом. Зокрема, єпископ сказав: "Вістка про смерть отця Михайла принесла до наших сердець багато смутку і жалю. Ми не маємо навіть найменшого сумніву в тому, що Божий план щодо кожної людини є найкращим і найсправедливішим. Адже Він один знає найкраще, коли нам життя давати і коли кликати до Себе, відкриваючи перед нами браму вічного життя. Тому в глибокій покорі приймаємо те, над чим сьогодні плачемо, чого не розуміємо, приймаємо Божу волю відносно покійного отця Михайла".

Далі проповідник зазначив, що, стоячи перед домовиною отця Михайла, кожен має якісь свої спогади, почуття, що пов’язані з цією світлою і доброю людиною, відданим і побожним Христовим священиком. "Перше наше почуття – це почуття вдячності Богові, що Він покликав отця Михайла до священства, що зодягнув його цією благодаттю служіння для Бога і для народу", – наголосив владика Григорій.

За словами єпископа, таємниця вибору до священства є в Божому серці, і її не просто зрозуміти людською логікою і розумінням. "Чому Бог покликав до священства саме отця Михайла? Чому покликав священиків, яких бачимо тут перед собою, а не якихось інших? Це – таїнство Божого вибору", – ствердив єпископ. Тих, кого Господь вибрав, тих Він дуже полюбив. "Ісус молився на горі за них перед тим, як наступного дня мав обрати Дванадцятьох апостолів. Ця молитва огортала не тільки Дванадцятьох, але і їх наступників, усіх тих, що продовжуватимуть їхню місію", – додав владика Григорій.

Проповідник також додав, що в таїнстві священства Церква через руки єпископа передає священикові благодать Святого Духа, яку священик не затримує для себе, але ділиться нею з Божим людом. Крім того, владика Григорій зазначив: "Отець проповідував не тільки з церковного амвону, але й був редактором єпархіяльної газети "Жива вода" і старався, щоб ця газета оживляла, напоювала спраглих Божого Слова. І ми йому за це йому дуже дякуємо".

Додамо, що 25 квітня 2021 року Божого після важкої недуги на 60-му році життя і 27-му році священства відійшов у вічність протоієрей Михайло Бучинський, адміністратор парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Стебник Трускавецького деканату і редактор єпархіяльної газети "Жива вода".

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії 

ФОТОРЕПОРТАЖ 

  

Теми: Трускавецький деканат, похорон, Григорій (Комар)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори