SDE

В Старому Самборі свято дитинства розпочалось молитвою

02 червня 2021
Друк E-mail
Фото Ірини ХМЕЛЬОВСЬКОЇ
1 червня на міському стадіоні Старого Самбора відбулося велике свято дитинства, присвячене Міжнародному Дню захисту дитини. 

На святі були присутні священники двох конфесій Старого Самбора, о. Михайло Николин (УГКЦ) та о. Іоан Білик (УПЦ), з благословення дітей яких і розпочалося святкування. Священники не лише привітали дітей, а й спільно з дорослими і дітьми молилися до Богородиці за майбутню щасливу долю усіх діточок, просячи Діву Марію взяти їх під свою опіку.

“Ми всі хочемо щоб діти розцвітали на наших очах, щоб приносили добрі плоди, але ми свідомі того що це велика ласка Божа. Тож молимося щоб усі діти були під покровом Богородиці, бо ми не завжди зможемо бути присутніми біля наших дітей. А Богородиця — завжди!” - наголосив о. Михайло Николин.

По закінченню молитви юні вихованці дитячого садочка “Дзвіночок” та катехитичної школи святої Анни з квітами в руках потягнулися вервичкою до ікони Богородиці. Під час неперервної молитви батьків “Богородице Діво” кожна дитина приносила свої квіти, складаючи їх у вази біля ікони Діви Марії. Хтось приніс одну квітку, а хтось цілий букет, але всі подарували не лише квіти для Богородиці, а й частинку свого серця та щиру віру в душі. Ця ініціатива, за задумом о. Михайла, відбулася вперше і була схвально сприйнята присутніми на святі.

Закінчилось святкове духовне дійство спільним виконанням пісні “Виростеш ти, сину” на слова Василя Симоненка.

Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори