SDE

У Старому Самборі вшанували 36-ту річницю від Дня народження Героя Небесної Сотні Богдана Сольчаника [фото]

01 серпня 2021
Друк E-mail
Фото Ірини ХМЕЛЬОВСЬКОЇ
Недільного вечора 25 липня урочистою панахидою та академією-реквіємом громадськість Старого Самбора вшанувала свого новітнього Героя, ангела Небесної Сотні, Богдана Сольчаника.

Батьки та брат Героя, школярі разом з педколективом Старосамбірської ЗСШ №1, яка носить ім'я Богдана Сольчаника, учасники церковного хору парафії святого Миколая, патріоти та небайдужі громадяни — усі разом, під проводом о. Михайла Николина, урочисто піднялися на гору до могили Богдана Сольчаника. Дуже символічно, що саме школярі школи, в якій навчався Богдан, несли синьо-жовтий прапор та хрест, очоливши пішу ходу.

Розпочалося урочисте вшанування панахидою на могилі Героя Небесної Сотні. “Многії літа Богдан не прожив. Але він прожив літа благії, - звернувся до присутніх о. Михайло, у своєму слові. - Блаженної пам'яті Богдан був успішним школярем, студентом, науковцем, став одним із Небесної Сотні, яка своїми грудьми зупинила ворожу навалу і зберегла Україну. Ми вічні боржники перед цими героями які в свої молоді роки хотіли жити, але загинули заради України. Їх благі літа закінчилися вічною пам'яттю серед теперішніх і майбутніх поколінь”.
Після панахиди учні Старосамбірської ЗСШ №1 ім. Богдана Сольчаника та заступниця директора з виховної роботи Любов Олійник провели урочисту академію, присвячену 36-ій річниці з Дня народження Героя.

“Життя Богдана, як спалах зірки. Це життя насичене світлом, теплом, любов'ю” - такими словами розпочала академію Любов Юліанівна, закликавши замислитися чи зміг б кожен з нас піти шляхом Богдана, залишити комфортні умови життя і свідомо стати на захист Батьківщини, ризикуючи власним життям.

Під час виступу школярі декламували як патріотичні вірші, так і власні вірші Героя із його збірки “Кухні мого покоління”. Ці вірші розкривають світогляд Богдана, його внутрішні переживання та ставлення до подій сучасності. На закінчення академії прозвучала пісня “Я - України син”.

Також до усіх присутніх звернувся брат Героя Степан Сольчаник, який подякував від свого імені та імені своїх батьків усім, хто прийшов вшанувати пам'ять Богдана. Завершилися урочистості спільним виконанням Гімну України.

Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори