SDE

У Старому Самборі і Стрілках попрощалися з колядою разом з духовим оркестром Львівської духовної семінарії [фото]

19 лютого 2022
Друк E-mail
Суботнього дня 12 лютого літургійного року Христова Церква вшановує трьох вчителів церкви, єрархів: Василія Великого, Григорія Богослова, Івана Золотоустого. Також особливістю цього дня для всієї Церкви-мучениці є те, що вона вшановує пам'ять довголітнього Єпископа УГКЦ Митрополита Володимира Стернюка, який проніс світильник віри в катакомбах підпілля саме на теренах Галичини. Цьогоріч, 12 лютого 2022 р., ми відзначаємо 115-ти ліття з нагоди дня його уродин.

З нагоди цих пам'ятних дат, а також на завершення різдвяного циклу свят, після завершення Святої Літургії до старовинного святомиколаївського храму Старого Самбора завітали семінаристи духового оркестру Львівської Духовної Семінарії Святого Духа (кер. Андріан Леськів) разом з різдвяною програмою “Коляда на трубі”.

У репертуарі музикантів звучали українські та іноземні колядки, які дарували щирі усмішки на обличчях слухачів та бурхливі оплески для виконавців. Щиро зацікавила вірян розповідь семінаристів про те, що їх оркестр — один з найстарших на теренах Львівщини і допомагав у розвитку оркестру ще митрополит Андрей Шептицький, а семінаристи гастролюють не лише по Україні, а й по цілому світу, і навіть побували на святкуванні 50-ти річчя св. Софії в Римі та на аудієнції Святійшого Папи Римського Франциска.

Особливо приємним був цей виступ для отця - декана Михайла Николина, адже він є колишнім випускником святодухівської семінарії і саме в цій альма-матері проходили його формаційні роки приготування до священства. “Дорога Надіє Церкви, ви прибули до цієї святині, яка налічує 192 роки. Сюди вступала нога Андрея Шептицького, Мирослава-Івана Любачівського, Любомира Гузара.

Ваша семінарія - мов кузня, де гартуються серця. Так як коваль, який нагріває і гартує метал чи різьбяр різьбить по дереву, семінарія спрямована на те, щоб ви перестали думати по-людськи, а почали думати по Божому”, - звернувся до семінаристів о. Михайло.

На завершення святкового виступу він подякував оркестрантам та регенту Андріану Леськіву за чудовий виступ, подарувавши йому історичну книгу про Старий Самбір, авторства краєзнавця Олександра Глінки. А наймолодший парафіянин церкви (“можливо, ваш майбутній семінарист”, - пожартував о. Михайло), вручив регенту букет троянд.

Також наприкінці свята, парафіяльна громада долучилася фінансовою лептою на стінний розпис семінарійної каплиці. Окрім Старого Самбора оркестр Львівської духовної семінарії також цього дня відвідав з різдвяною програмою парафію св.влмч. Євстахія с. Стрілки Старосамбірського деканату. “Щиро дякуємо семінаристам за чудове виконання колядок на духових інструментах!” - подякував о. Василь Дригинич, парох с. Стрілки.

Добігаючи до завершення цьогорічного різдвяного циклу, бажаємо, щоб в кожного залишились незабутні спогади. І попри різноманітні труднощі - випробування, в мирі, в злагоді, любові проживати й до майбутнього Різдва дочекати!

Віталій СКИПАКЕВИЧ

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори