SDE

“Борітеся — поборете, вам Бог помагає”: в старосамбірській парафії УГКЦ вшанували 208-му річницю від Дня народження Тараса Шевченка [фото]

10 березня 2022
Друк E-mail
  Цей день 9 березня 2022 року увійде в історію, коли не зважаючи на війну, на важкі умови життя та щоденну тривогу, в храмі святого Миколая Старого Самбора парафіяни зібралися не лише вшанувати пам'ять Кобзаря, а й вслухатися в його гостре слово, яке не дає зневіритися, яке підтримує у важкі часи, яке зараз сприймаємо зовсім по іншому. Ми сьогодні пишемо історію нашої держави не золотими перами, а червоною кров'ю, виборюючи її незалежність. І слова Шевченка, пам'ять якого згадуємо у ці березневі дні, звучать для нас особливо актуально.  

 

“Чи буде суд! Чи буде кара!
Царям, царятам на землі?
Чи буде правда між людьми?” - такими полум'яними словами поезії великого Кобзаря звернувся о. Михайло Николин до усіх вірних, після проведеної панахиди за Тарасом Шевченком.

У своєму слові парох Старого Самбора цитував вірші, поєднуючи їх з сучасним сьогоденням. Як почорніли села і помарніли небеса у віршах Шевченка, так тепер чорніють і марніють міста і села нашої України від ворожої навали: Київ, Чернігів, Харків, Суми, Маріуполь. Але, як автор знайшов ту, що “втерла сльози” так і тепер втирає сльози згорьованим українцям наша єдність, наша солідарність, підтримка одне одного і усього світу. А ще — віра в Бога, надія і сподівання на Його допомогу.

Вшанували Великого Кобзаря і учні Старосамбірської ЗСШ №1, які разом з педагогами школи підготували літературно-музичну композицію “Борітеся — поборете, вам Бог помагає!”, під час якої декламували як Шевченкову так і сучасну поезію та співали патріотичні пісні. Вразила присутніх юна пластунка Анастасія Савицька, яка зачитала власний вірш, присвячений сучасним військовим подіям в Україні.

Закінчився вечір вшанування пам'яті Тараса Шевченка виконанням “Заповіту” та Гімну України від парафіяльного церковного хору.

Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори