SDE

Владика Григорій Комар очолив похорон полеглого воїна Тараса Михаця у с. Дережичі

30 квітня 2022
Друк E-mail
www.facebook.com
Владика Григорій Комар 28 квітня очолив похорон полеглого воїна Тараса Михаця у с. Дережичі. У своєму слові владика наголосив: « Ми сьогодні зібрались щоб виразити нашу вдячність і повагу тому , хто віддав своє життя за волю нашої Української Держави і за нас з Вами.

І те що ми сьогодні можемо святкувати Христову Пасху, можемо молитися в наших церквах то це можливо лише завдяки героїзму, жертві, тій боротьбі, яку наші воїни провадять із ворогом не шкодуючи свого життя. Тому нехай наша спільна молитва буде виявом вдячності для героя Тараса.

Церква запрошує нас сьогодні, коли святкуємо Пасху, щоб ми розважали не про смерть і кінець, а про життя. Христова церква хоче підкреслити ту правду, що життя перемагає смерть. Каже Господь: «Не бійтеся тих, які можуть вбити тіло, але не можуть вбити душі. Бійтесь лише того, що може погубити душу». А душу вбиває гріх, злоба, ненависть. Ті, які нині вбивають наших воїнів, вони вбивають свою душу. Вони можуть залишитися живими у своєму тілі, але вже не живуть у благодаті, у своїй душі. А наші полеглі воїни навпаки: можуть втратили своє життя земне, але перед ними Господь відкриває Життя Вічне і свої батьківські обійми».

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Григорій (Комар)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори