SDE

"Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ" передав продуктові набори для вимушених переселенців Старосамбірського деканату [фото]

13 червня 2022
Друк E-mail
Фото Ірини ХМЕЛЬОВСЬКОЇ
Сєверодонецьк, Щастя, Рубіжне, Краматорськ, Волноваха, Ірпінь, Суми... Яких тільки мешканців міст і містечок не зібралося  9 червня 2022р на подвір'ї парафіяльного дому церкви святого Миколая Старого Самбора. Війна вигнала цих людей з обжитих місць, перекроїла їх мрії і плани, багатьох  залишила без даху над головою. І добре, що є набайдужі до чужого горя люди, які керуються заповіддю Христа “Любіть свого ближнього як самого себе”. Саме такими є Благодійний Фонд “Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ", який цього дня  привіз гуманітарну допомогу, а саме продуктові набори для вимушених переселенців, що проживають на Старосамбірщині.

Розпочалася роздача гуманітарної допомоги з молитви та благословення від о. Богдана Леховича, духівника “Карітас СДЄ” та о. Михайла Николина, декана Старосамбірського.

Всього протягом акції було роздано майже 70 пакунків сім'ям переселенців, які проживають у Старому Самборі, Великій Лінині, Тершові, Стрільбичах , Бачині, Завадці, Торчиновичах.

Як поділився в розмові о. Богдан Лехович, від початку бойових дій за більш як три місяці війни працівники Благодійного Фонду "Карітас СДЄ УГКЦ" вже роздали потребуючим до 2000 продуктових наборів. Здійснюється благодійна допомога у рамках проєкту "Реагування на надзвичайні ситуації в наслідок бойових дій в Україні 2022". Продуктові набори надані "Карітас — Україна". На даний час працівники "Карітас СДЄ” відвідали Самбірщину, Дрогобиччину, Сколівщину. Тепер завітали і до Старосамбірського деканату, де після Старого Самбора того ж дня авто з допомогою вирушило в с. Стрілки.

В продуктових наборах складені макаронні вироби, крупи, цукор, консерви, каші, чай, печиво, солодощі, олія, сухофрукти, м'ясні снеки - все, що найнеобхідніше для людей. Переселенці задоволені гуманітарними наборами. Як зауважили деякі з них, вони навіть не очікували на таке різноманіття.

"Згадаємо слова Ісуса: "Я був голодний і ви Мене нагодували. Спраглий і ви Мене напоїли. Був подорожній, а ви Мене в дім прийняли. Бо все що зробили одному з найменших Моїх - то ви Мені зробили". Той "менший" це той, хто потребує допомоги від Бога за посередництвом нас. Як це є добре, що "Карітас" - це милосердна любов, де розуміють потреби людини", - коментує о. Михайло Николин.

"Кожен з нас має поставити себе на місце переселенців в даний час. Дуже важливо в час війни не втратити людяності. І саме Церква відчуває найбільшу потребу зараз "голодного нагодувати", - додає священник.

"Сподіваємося, що війна закінчиться і всі люди повернуться до рідних домівок і мирного життя. Якщо ж ні, ми будемо й надалі приїжджати щоб допомогти тим, хто цього потребує", - зазначив о. Богдан Лехович.

Бо "Карітас" - це любов і милосердя, співчуття і благодійність!

Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори