SDE

У Самборі зустріли реліквії святого Івана Хрестителя [фото]

24 липня 2022
Друк E-mail
Фото Степан ПВЛІШАКА
[sigplus] Critical error: Image folder is expected to be a relative path w.r.t. the image base folder.У Самборі, у церкві Різдва Івана Хрестителя 22 липня 2022 року Божого зустрічали реліквії св.Івана Хрестителя, які привіз для храму з Риму владика Іриней (Білик), Канонік Папської базиліки Санта Марія Маджоре.

Зустрічаючи владику, парох храму о.Любомир Григель пригадав Архиєрейське Богослужіння владики Іринея та Чин благословення каплиці у липні 1993 року і попросив пастирського благословення. У храмі владика очолив Молебен до Св.Івана Хрестителя, у якому йому співслужили о.Любомир, парох с.Городище о.Володимир Яцула , парох с.Чаплі о.Роман Скалич.

Владика уділив пастирське благословення, а також передав мощі св.Василія Великого для церкви св.Василія Великого с.Дубрівка, мощі св.Димитрія для храму Різдва Пресвятої Богородиці с.Сіде та мощі св.Миколая для церкви Перенесення мощей св.Миколая с.Чаплі.

Дякуючи владиці за скарби для храмів Самбірщини, отець Любомир згадав події далекого 1993 року та вручив на згадку копю ікони Самбірської Богородиці.
Після виконання духовного гімну України "Боже, великий, єдиний...", мощі були виставлені на тетрапод, де вірні могли поклонитися.

Степан ПАВЛІШАК

ФОТОРЕПОРТАЖ

Warning: No images in given directory. Please check the directory!

Debug: given directory - http://www.sde.org.ua/images/stories/events/2022/jul/svj

Теми: Самбірський деканат, Іриней (Білик)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори