SDE

У Старому Самборі Святий Миколай завітав до дітей-сиріт [фото]

20 грудня 2022
Друк E-mail
Фото Ірини ХМЕЛЬОВСЬКОЇ
Співом пісень “Ой хто, хто Миколая любить”, “Святителю Миколаю”, колядок, зворушливими обіймами, чаюванням та розмовами за дружнім столом відзначилося цьогорічне свято Святого Миколая для дітей-сиріт, яке щорічно відзначають при парафії святого Миколая УГКЦ спільно з Старосамбірським осередком “Союзу Українок” та Служби у справах дітей Старосамбірської міської ради.  

Розпочалося свято Молебнем до святого Миколая, який очолив о. Юрій Бойчук. Він побажав присутнім діточкам бути чемними не лише напередодні свята з надією на гарний подарунок, а й протягом усього свого життя. А також, звернувшись до дорослих, побажав усім взоруватись на святого Миколая і вчитися у нього людяності, допомагати своїм ближнім, робити добро тим, хто цього потребує. Бо навіть Блаженніший Любомир Гузар наголошував, що головне в цьому житті — бути Людиною. “Молімось до святого Миколая щоб навчив нас зростати у святості і бути людяними” - завершив проповідь священник.

Після Молебню у святково прикрашеній пластунами світлиці парафіяльного дому на запрошених гостей чекав стіл зі смаколиками, який підготували добрі руки руки парафіянок, а також завітав і сам святий Миколай разом зі своєю помічницею Ангеликом. Поки святий роздавав дітям подарунки, ті ж не шкодували обіймів для нього.

На початку традиційної бесіди з о.Михайлом усі спільно помолилися за всіх дітей України які втратили своїх батьків та домівки під час війни. А потім під час розмови ділилися із священником розповідями про себе, власні мрії, уподобання, хобі. На святі були і діти-сироти із зони бойових дій (ВПО): хлопчики й дівчатка з Бахмуту, Слов'янська, Херсонщини, Харківщини, які теж розповідали про себе та щиро молилися.

На завершення заходу о.Михайло вручив кожному з дітей і опікунів символічний подарунок — образок Андрея Шептицького та попросив молитися молитву Андрея Шептицького за припинення війни і перемогу України. А голова Старосамбірського осередку “Союзу Українок” Марія Красник вручила кожній дитині конверт з подарунком від союзянок з-за кордоном.

Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори