SDE

У Старому Самборі відзначили День Соборності [фото]

27 січня 2023
Друк E-mail
Фото Марії КУЗЬМИН
  22 січня Україна відзначала День Соборності. У Старому Самборі відзначення Дня Акту злуки розпочалося зі символічної ходи єднання із 30-метровим державним стягом. Хід почали опісля недільної літургії від каплиці, яку освятив Андрей Шептицький, що розташована на правому березі Дністра. З колядками, віншівками парафіяни УГКЦ з отцем-деканом Михайлом Николином пройшли містом до ювілейного Хреста, на лівому березі Дністра. Тут за Україну молились на молебні до Пресвятої Богородиці спільно зі священником Юрієм Бойчуком.

 

«Україна стоїть! Україна молиться! Україна бореться! Україна переможе! Бо ми в своїх намірах – єдині! У 2022 році ми започаткували цю акцію. Тоді в повітрі вже дихало війною, росія на кордонах з нашою державою виставила військову техніку. Тоді девізом нашої акції стало гасло: “Україна потребує твоїх рук”. Рік – великий чоловік. Скільки крові пролилося в нашій державі. Але мати-Україна відчула, відчуває і відчуватиме руки своїх дітей. Ми не дамо ворогу на поталу Україну. Цьогоріч девізом у День Соборності є гасло, що ми – єдині. Один в полі не воїн, коли ми подаємо руки одні одним – ми міцні. За спиною в нас кривай рік. Як буде через рік? Не сумніваймося, Україна буде! Бо вона в надійних руках!», – зазначив отець-декан Михайло Николин.

На завершення на центральній площі міста заспівали Державний гімн та непереможний хіт війни “Ой, у лузі червона калина”, а біля храму святого Миколая громада заспівала духовний гімн України “Боже великий, єдиний”.  Cьогодні, як ніколи, відчуваємо, що Україна, направду, незалежна та соборна держава. Зі сходу до заходу, з півночі до півдня – усі разом у боротьбі проти одвічного ворога.

Марія Кузьмин

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори