SDE

У Старому Самборі відбулось прощання з колядою: Вкраїна не впала, вона колядує! [фото]

19 лютого 2023
Друк E-mail
Фото Олени ДОХНЯК
Вже традиційно у храмі Святого Миколая міста Старий Самбір відбувся фестиваль розколяди. За словами ведучого, диякона Тараса Плетені, "при кінці різдвяного циклу ми колядою ще і ще оспівуємо містерію народження Сина Божого ".

У вітальному слові отець Юрій Бойчук сказав, що зараз, майже, кожен ставить запитання: "З чого почати відродження у такий нелегкий час?" І дає відповідь:" Із коляди!" Адже коляда в перекладі з латинської - початок. Вона є станом душі, "наріжним каменем " з чого починається наше відродження. Хто колядує, той несе своїми устами Боже благословення.

З неабиякою радістю привітав отець Юрій усіх, хто прибув на це "дійство молитви і культури". А приїхало чимало: дев'ять колективів Старосамбірського деканату і гості з міста Самбір.

Розпочинали свято "господарі "- церковний хор " Дзвони Старого міста " під керівництвом Надії Копач, які вже неодноразово засвідчували свій професіоналізм. А як щиро звучали колядки із уст учнів наших шкіл! "Спів величний залунав, і хор ангелів співав".

Цьогорічна коляда має особливу силу. Адже нею на увесь світ голосимо добру новину: Господь своїми руками обіймає усіх, хто загубився у темряві, хто потребує підтримки. Гості, колядники, які завітали до нашого храму, відчули, як Світло Божого дитяти наповнювало серця, зігрівало усіх, дарувало мир. Розвіювалися тривога, біль, смуток.

Разом ми всі переможемо,
І нас не зламає війна.
Наша віра єднає серця,
Україна навіки жива!

Вслухаючись в пророчі слова колядок, кожен сповнювався гордістю за наших героїв, за наш непереможний народ! У подячному слові отець - декан Михайло Николин нагадав, що минулорічний фестиваль закінчували спогадами про розстріляну коляду. Ніхто не міг передбачити подій, що відбуваються. А сьогоднішнє свято промовляє до усіх:" Україна стоїть! Україна молиться! Україна бореться!".

Олена ДОХНЯК

ФОТОРЕПОРТАЖ

  

Вкраїна не впала, вона колядує!

Славимо Бога вдень і вночі,
Славимо в кожній хвилині.
Піснею, словом, світлом свічі,
Серцем, що в кожній людині.
Стефанія Пахольчук

Принесло небо свою Благовість і на землю Старосамбірщини.
Вже традиційно у храмі Святого Миколая міста Старий Самбір відбувся фестиваль розколяди. За словами ведучого, диякона Тараса Плетені, " при кінці різдвяного циклу ми колядою ще і ще оспівуємо містерію народження Сина Божого "
У вітальному слові отець Юрій Бойчук сказав, що зараз, майже, кожен ставить запитання:" З чого почати відродження у такий нелегкий час?" І дає відповідь:" Із коляди!" Адже коляда в перекладі з латинської - початок. Вона є станом душі, "наріжним каменем " з чого починається наше відродження. Хто колядує, той несе своїми устами Боже благословення.
З неабиякою радістю привітав отець Юрій усіх, хто прибув на це "дійство молитви і культури "
А приїхало чимало: дев'ять колективів Старосамбірського деканату і гості з міста Самбір.
Розпочинали свято "господарі "- церковний хор " Дзвони Старого міста " під керівництвом Надії Копач, які вже неодноразово засвідчували свій професіоналізм. А як щиро звучали колядки із уст учнів наших шкіл! "Спів величний залунав, і хор ангелів співав"
Цьогорічна коляда має особливу силу. Адже нею на увесь світ голосимо добру новину: Господь своїми руками обіймає усіх, хто загубився у темряві, хто потребує підтримки .
Гості, колядники, які завітали до нашого храму, відчули, як Світло Божого дитяти наповнювало серця, зігрівало усіх,
дарувало мир. Розвіювалися тривога, біль, смуток.
Разом ми всі переможемо,
І нас не зламає війна.
Наша віра єднає серця,
Україна навіки жива!
Вслухаючись в пророчі слова колядок, кожен сповнювався гордістю за наших героїв, за наш непереможний народ!
У подячному слові отець - декан Михайло Николин нагадав, що минулорічний фестиваль закінчували спогадами про розстріляну коляду. Ніхто не міг передбачити подій, що відбуваються. А сьогоднішнє свято промовляє до усіх:" Україна стоїть! Україна молиться! Україна бореться!"

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори