SDE

У Тишковичах відбулась проща до чудотворної ікони Богородиці [фото]

25 липня 2023
Друк E-mail
Фото Степана ПАВЛІШАКА
У Свято Положення чесної ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні, 15 липня 2023 року Божого, завершилася проща до Богородиці, об'явленої у Тишковицькій чудотворній іконі.

Архиєрейську Святу Літургію у церкві св. Архистратига Михаїла с.Тишковичі очолив владика Григорій Комар , єпископ- помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, у якій йому співслужили декан Мостиський о.Тарас Шпег, адміністратор Відпустового місця о.Степан Сліпецький та священики Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

У своєму слові владика наголосив, що паломники прийшли до Тишкович, щоб просити у Богородиці захисту від ворога, миру у нашій державі. Проповідник зауважив, що не можна дивитися на ікону Богородиці і не бачити Ісуса. Він спаситель світу. Ми хочемо, щоб Вона показала нам дорогу до Господа та своїм омофором захистила нашу Україну.

"Перш за все ми вдячні Богу за можливість у такий складний час молитися до Богородиці", - зазначив після завершення Богослужіння о.Степан. Священик подякував всім за участь у паломництві і побажав відчути присутність Богородиці.

Опісля прочани процесійною ходою з іконою Тишковицької Богоматері вирушили до чудотворного джерела, де відбулося освячення води.

Цьогороічна проща була відзначена ще однією важливою подією. Побачило світ нове видання із серії «Чудотворні святині України» «Богомати, явлена в Тишковичах. Історія та Акафіст»  авторства о. Михайла Олійника та о. Володимира Пащака. Книга з'явилася з нагоди 550-ліття першої згадки про храм у Тишковичах і 10-ліття написання Акафісту до Тишковицької ікони. Видання знайомить із більш детальною інформацією про давню та новішу історію цього благодатного місця. Тут зануримося в опис та молитовні розважання перед Тишковицькою чудотворною іконою Богородиці. Крім цього, у книзі подано Акафіст до Богородиці в Тишковицькій іконі авторства о. Володимира Пащака з поясненням. Видання побачило світ за сприяння настоятеля в чудотворному місці о. Степана Сліпецького та фінансової підтримки п. Андрія Тараса. Відкриваємо світові ще одне чудотворне місце України.

Степан ПАВЛІШАК

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин Степан ПАВЛІШАК

 

Теми: Григорій (Комар), Мостиський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори