SDE

д-р. Андрій Суліван поділився з душпастирями досвідом праці з мігрантами та їх родинами

01 квітня 2009
Друк E-mail
31 березня у Трускавці в приміщенні єпархіального управління відбувся черговий соборчик протопресвітерів, на якому також були присутні владика Юліян (Вороновський), владика Ярослав (Приріз) та голови єпархіальних комісій. Після спільної молитви Владики та протопресвітери розглянули загальноцерковні та єпархіяльні душпастирські питання. Після обговорень, владика Ярослав представив протопресвітерам та запрошеним гостям п. д-р.  Андрія Сулівана з Колорадо (США), який відтак презентував свою книгу - "Відчуваючи серцебиття мігранта", яка вийшла у світ при сприянні Комісії УГКЦ у справах мігрантів.
Під час презентації для унаочнення матеріалу було використано медіа-презентацію. Як зазначив автор, мета підручника є двоякою: по-перше, у ньому прагнеться подати певні проміжні орієнтири для кращого розуміння психологічного світу мігранта та його сім’ї; по-друге, книга містить практичні душпастирські поради для здійснення більш ефективної душпастирської опіки і турботи над цими особами. Д-р. Суліван зауважив, що мета його книги не перетворити священика у психолога, але збагатити його знання і, відповідно, надати йому змогу плідно та дієво здійснювати своє служіння на благо мігранта. 

Наприкінці соборчика владика Ярослав (Приріз) щиро подякував п. Андрію Сулівану та п. Григорію Селещуку, голові Комісії УГКЦ у справах мігрантів, за цікаву презентацію книги "Відчуваючи серцебиття мігранта". Архиєрей зазначив, що сьогодні душпастирі часто зустрічаються з проблемою пастирської опіки осіб, які повернулись з-за кордону, а також з сім’ями тих людей, рідні яких емігрували закордон. Владика Ярослав висловив сподівання, що представлена книга стане для душпастирів своєрідним помічником, що допоможе зрозуміти внутрішній світ емігранта та проблеми його родини. Після завершення презентації кожен учасник отримав по три примірника книги.

Теми: Ярослав (Приріз), Юліан (Вороновський), Пресвітерська рада

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори