SDE

Владика Ярослав здійснив душпастирські відвідини парохії с. Дережичі, що на Дрогобиччині

25 жовтня 2010
Друк E-mail
24 жовтня владика Ярослав (Приріз) здійснив душпастирський візит до парафії с. Дережичі, що на Дрогобиччині. Архиєрей очолив Божественну Літургію у співслужінні місцевого духовенства. Після читання недільного Євангелія владика звернувся до вірних з пастирським словом: "На початку сьогоднішньої розповіді Христа ми зауважуємо багатого чоловіка зодягненого в пурпур і гарні тканини... розкішно святкуючого щодня... у той час як біля його воріт лежав бідний чоловік на ім’я Лазар, весь в струпах, він бажав насититися тим, що падало зі стола багатого чоловіка” (Лк. 16, 20).
Однак наприкінці притчі кожен з них займає протилежне місце: багач - в аді, у важких муках; Лазар же - на лоні Авраама". Єпископ наголосив, що притча Христова звучить як пересторога для усіх з нас: життя є дане людині Богом, вона може використовувати його на добре, а може зловживати цим даром. "І вирішальним моментом є те, чи ми бачимо Лазаря, бідняка біля нашого порогу!" - підкреслив архиєрей. Окрім того, владика Ярослав зауважив, що кожна людина є управителем тим, що Бог їй тут на землі позичає. Відтак варто прислухатись до поради одного праведника: "Використовуйте час на землі, щоб обміняти паперові гроші на дзвінке золото вічності".
 
Після завершення Літургії архиєрей подякував адміністратору парохії о. Ігору Козанкевичу та сотруднику о. Ігору Шведу за душпастирську працю, яку провадять священики. Рівно ж владика подякував вірним за їх турботу про Божу святиню. Відтак владика Ярослав зачитав декрет правлячого архиєрея кир Юліяна (Вороновського) про нагородження о. Ігора Козанкевича протоєрейським хрестом.
 
о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Бориславський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори