SDE

Свято Водохреща у м. Дрогобичі

20 січня 2011
Друк E-mail
19 січня на празник Богоявлення Господнього владика Юліян (Вороновський) відслужив велике повечір’я та утреню, а відтак очолив Божественну літургію у катедральному храмі Пресвятої Трійці в м. Дрогобичі. Вітаючи вірних зі святом, архиєрей звернувся до них з наступними словами: "Споживаючи освячену йорданську воду, пригадаймо собі, що ми охрещені в Ім’я Христа. Отож сьогодні поставмо собі запитання: Чи зберегли ми благодать святого хрещення? Чи очистили себе покаянням? Чи зреклись темряви та рабства гріха?"
Єпископ побажав вірним щодня просвічуватись світлом добрих діл і тим засвідчувати, що кожен охрещений продовжує бути Божою дитиною.

 

Згідно з уставом, Літургія завершилась чином великого йорданського водосвяття.

Цього ж дня у катедральному храмі владика Ярослав (Приріз) очолив наступну Божественну літургію. Звертаючись до вірних під час проповіді, єпископ зазначив: "Своїм сходженням до Йордану Христос перетворює його у первинні води життя, здатні очищати і змивати гріх, оновлювати людину, повертати їй нетління, роблячи її вже не дитиною плоті, але - вічного життя, дитиною Царства Божого". Пригадуючи вірним слова зі святкового піснеспіву - "Троїчне явилось поклоніння", - владика розкрив значення назви свята: "У події хрещення Христа через голос Отця, що лунав із неба, через прихід Сина у води Йордану та Духа Святого, що зійшов на Нього у вигляді голуба, нам об’явилась Пресвята Трійця. Саме тому Церква оспівує цей празник як Богоявлення."

Після завершення Літургії архиєрей, священнослужителі та вірні вирушили процесійною ходою на площу перед міську ратушу, де відбувся чин великого водосвяття.

єрей Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицкьої єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз), Юліан (Вороновський)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори