SDE

У Дрогобицькій духовній семінарії розпочався навчальний рік

04 вересня 2011
Друк E-mail
Фото прес-служби ДДС
Владика Юліан під час богослужіння в каплиці семінарії
3 вересня в Дрогобицькій Духовній Семінарії урочисто розпочався новий навчальний рік. Літургійні святкування з цієї нагоди розпочались богослужінням І і ІІІ Часів. Опісля до семінарійного храму прибув владика Юліан (Вороновський), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, який у співслужінні священиків-викладачів та за участі родичів семінаристів, численних гостей відслужив Божественну Літургію.

У своїй проповіді під час Літургії о. Григорій Комар, проректор з виховання, наголосив на трьох аспектах формації семінариста, порівнявши її до будівництва дому, наріжними каменями якого є духовне та інтелектуальне зростання. Братам-першокурсникам, які цього року вперше переступили семінарійний поріг, отець Григорій наголосив, що семінарія це не тільки стіни чи будинок, а перш за все спільнота любові.

Після завершення Божественної Літургії владика Юліан здійснив чин посвячення підрясників для студентів 2-го курсу. Звертаючись до семінаристів, єпископ наголосив на важливості служіння священика, який співдіє Божому задуму щодо спасіння людини. Саме тому семінарист повинен відповідально готуватись до цього великого завдання.

за повідомленням
сайту Дрогобицької духовної семінарії

banner

Архів
^ Догори