SDE

Владика Ярослав відвідав Бориславську спецшколу-інтернат

18 грудня 2011
Друк E-mail
Фото прес-служби "Карітасу СДЄ"
Владика Ярослав (Приріз) під час зустрічі з вихованцями школи-інтернат у м.Бориславі
У неділю, 18 грудня, напередодні свята Миколая, владика Ярослав (Приріз) , адміністратор Самбірсько-Дрогобицької єпархії, відвідав Бориславську спеціальну школу-інтернат для дітей з наслідками поліомієліту та ДЦП. Його супроводжували директор Благодійного Фонду «Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ» о. Ігор Козанкевич та директор «Карітасу» у м. Борислав о. Петро Підлубний.

 

Архиєрея радісно привітали мешканці інтернату на чолі з директором Наталією Тищенко. Сповнені передчуттям свята, діти уважно слухали Владику, який розповідав про історичну постать святого Миколая-Чудотворця, заступника та покровителя усіх дітей. Далі увазі відвідувачів було запропоновано святкову програму, діти схвильовано розповідали вірші, співали пісень, отримуючи подарунки від святого Миколая. Після завершення свята Владика спілкувався з маленькими мешканцями інтернату, вихователями, оглянув територію та приміщення школи.

Зараз у закладі перебуває 113 дітей зі всієї України, віком від 6 до 20 років, які потребують реабілітації та постійного догляду. Загалом установа розрахована на 120 осіб, фізична реабілітація тут триває 11 років. Школа має потужну лікувально-діагностичну базу, серед основних видів реабілітації є психокорекція, логопедія, дефектологічна корекція, кабінети ЛФК, ультразвукова терапія та інші.

Серед проблем, перед якими сьогодні стоїть заклад, є те, що кожного тижня близько 70 дітей, які не їдуть додому на вихідні, не мають змоги брати участі у Службі Божій. Школа немає транспорту, який зміг би відвезти дітей до храму щонеділі. Це дуже прикро, оскільки, дбаючи про фізичне лікування, нам не слід забувати про духовний світ дитини, який може збагачуватися лише в Бозі та через Його милосердя.

Наприкінці відвідин Єпископ склав подяку усім працівникам школи, зазначивши, що це велика праця. Виконуючи її, ми можемо зігріти своїм теплом тих, кому так не вистачає родинного тепла, краплини уваги і щирого співчуття. Саме спілкування є найбільш очікуваним дарунком для вихованців Бориславської школи-інтернату.

Наталія Яцик,
менеджер зі зв'язків з громадськістю
Благодійного Фонду «Карітас СДЄ УГКЦ»

Теми: Ярослав (Приріз), Бориславський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори