SDE

Владика Ярослав (Приріз) у пастирському листі до духовенства єпархії: "Через богослужіння Бог освячує людину, а освячена людина прославляє Його"

04 березня 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз), правлячий архиєрей Самбірсько-Дрогобицької єпархії
З такими словами правлячий архиєрей Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ звернувся до духовенства у своєму пастирському листі. Розкриваючи багатство богослужінь добового кола: вечірні, утрені, повечіря, полуночниці та часів, - єпископ зазначив: "Читання Святого Писання, псалми, різноманіття літургійних піснеспівів, та літургійні символи, які є невід'ємною частиною цих богослужінь, доносять до вірних багатство християнської віри, а також висловлюють різні грані християнської молитви: прославу, хваління, подяку, покаяння".

Через богослужіння Церква ісповідує те, у що вона вірить. Адже саме через літургійне споглядання та спілкування з Богом розкривається її віра. "Саме тому ці богослужіння є для вірних справжньою школою молитви, на чому завжди наголошували Отці Церкви і, зокрема, митрополит Андрей Шептицький", - зазначив у підсумку владика Ярослав. 

З огляду на це правлячий архиєрей закликав священиків єпархії активно використовувати богослужіння добового кола, зокрема вечірні та утрені, у богослужбовуму житті цілої парафії.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори