SDE

Владика Ярослав (Приріз) у Хрестопоклонну неділю: "Мудрість Хреста полягає в тому, щоб поглянути злу в обличчя та не шукати його винуватців ані в інших людях, ані в якихось життєвих обставинах"

18 березня 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз), правлячий архиєрей Самбірсько-Дрогобицької єпархії
На цьому наголосив правлячий архиєрей Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, звертаючись до вірних під час Божественної Літургії у катедральному храмі.

"У цей благодатний час посту, в центрі наших роздумів стоїть Хрест; у нім ми споглядаємо славу розп'ятого Господа, яку покликаний зрозуміти, пережити і свідчити своїм життям кожен християнин", - зазначив єпископ, пояснюючи значення Хрестопоклонної неділю в контексті духовної мандрівки Великого посту. За словами архиєрея, для того, щоб ми могли в часі цієї подорожі бути поруч з Ісусом, нам потрібно зберегти у своїх серцях Божий мир, віддалитися від наших проблем, клопотів та звернути свій погляд на Господа, який йде, щоб прийняти Хрест задля нас, заради нашого спасіння (Див. повний текст проповіді). 

"Хрест - це не тільки символ, знак любові, милосердя, це також і вічне питання: чому добро викликає спротив і ненависть? Чому розпинають Правду?" - зауважив єпископ. Відповідь на ці запитання дає нам ап. Павло, кажучи: "Бо гріх увійшов у світ, а з ним - смерть" (Рим. 5, 12).

У підсумку владика Ярослав сказав: "Хрест Христовий стає джерелом нашого життя. Без нього у світі панували б темрява і зло. Він дарунок милосердя Божого не тільки людині, але і всьому творінню".

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори