SDE

Владика Ярослав (Приріз) на свято Пасхи: "Христове воскресіння – це відповідь Бога на наше прагнення вічного щастя"

15 квітня 2012
Друк E-mail
Ікона
Воскресіння Христове
15 квітня на свято Христового Воскресіння у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича відбулись пасхальні богослужіння, які очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні священиків катедральної парафії.

Перед північчю у храмі розпочалось богослужіння воскресної Полуночниці (т.зв. "Надгробне"). Опісля священнослужителі внесли Плащаницю до вівтаря і поклали на престіл, де вона перебуватиме до свята Вознесіння Господнього. Відтак архиєрей разом зі священиками та вірними вирушили у молитовний хід довкола храму. Процесія зупинилась перед дверима собору, де розпочалось богослужіння Пасхальної Утрені. Під торжественний спів тропаря "Христос воскрес із мертвих" єпископ відчинив хрестом двері храму. Пасхальні богослужіння завершились Божественною Літургією.

"Христове воскресіння – це відповідь Бога на наше прагнення вічного щастя", – зауважив владика Ярослав у своєму пасхальному зверненні до вірних. На думку єпископа, у світлі Господнього воскресіння людське життя і смерть набувають нового смислу. Завдяки цій знаковій події людина пізнає, що "правдиве життя – це життя у Бозі, а віддалення від Бога – це духовна смерть".

Окрему увагу в пасхальному зверненні архиєрей звернув на таїнство Пресвятої Євхаристії: "На цій Божественній Літургії Ісус ламає для нас хліб і дає Самого Себе як поживу нашого безсмертя". Відтак Боже Слово та його реальна присутність у Євхаристії приводить людину до глибокої і справжньої віри, до здатності впізнати та прийняти воскреслого Христа. З огляду на це, як зауважив владика Ярослав, "Церква з особливою увагою наголошує на необхідності слухати і жити Божим словом, дозволити йому стати основою нашого життя та вчинити нас проповідниками славного Христового воскресіння".

Вітаючи духовенство та вірних зі святом Воскресіння Господнього, архиєрей побажав: "Нехай сила Христової перемоги над смертю і гріхом опромінить наше життя і стане джерелом сили, яка спонукає до радісного та жертовного служіння Богові, ближнім та Україні!"

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори