SDE

Владика Ярослав випускникам Дрогобицької духовної семінарії: "Наш народ чекає на вас, на ваше свідоцтво віри"

16 червня 2012
Друк E-mail
Фото ДДС
Владика Ярослав уділяє випускникам семінарії нижчі свячення
З такими словами звернувся владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, до цьогорічних випускників Дрогобицької духовної семінарії.

16 червня, як повідомляє сайт семінарії, у семінарійній каплиці єпископ відслужив Божественну Літургію у співслужінні ректорату та викладачів закладу. Участь у богослужінні взяли численні гості. Після Літургії випускники отримали дипломи. Відтак владика Ярослав уділив їм нижчі свячення (свіченосця, читця-співця та піддиякона).

Звертаючись до присутніх, владика Ярослав наголосив: «Сьогодні стоїмо перед Божим Престолом і наші серця наповнюються величними почуттями радості, адже Божа благодать зібрала нас у цьому семінарійному храмі, щоб на завершення урочистого ювілею 15-річчя Дрогобицької духовної семінарії, ми спільно могли поблагодарити Бога за Його щедрі дари, які Він посилав нам впродовж цього періоду часу. Сьогодні семінарія дає й свій маленький дар Богові – 17 своїх випускників, яким ми сьогодні вручаємо дипломи та уділяємо нижчі свячення». Владика подякував всім, хто від самих початків існування семінарії дбав про її добробут і належне приготування кандидатів до священства, а зокрема – ректорові о. д-ру Миронові Бендику, проректорові і протосинкелу прот. Григорію Комару, а також вихователям і викладачам.

Владика Ярослав побажав випускникам використати знання, отримані у семінарії, для служіння іншим: «Будьте світлом для світу, станьте служителями радості, яку дарує Господь! Розділене людство, наш народ чекає на вас, на ваше свідоцтво віри. Своєю готовністю до праці і жертви свідчіть Христа, який любить людину і приносить спасіння у світ» (див. повний текст вітального слова).

Наприкінці богослужіння ректор семінарії, о. Мирон Бендик, від імені семінарійної спільноти подякував преосвященному владиці Ярославу за опіку над семінарією, а також звернувся з напутнім словом до своїх, тепер вже колишніх, питомців.

за повідомленням
сайту Дрогобицької духовної семінарії

Теми: семінарія, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори