SDE

Владика Ярослав (Приріз) освятив каплицю св.Івана Хрестителя у Сколівській районній лікарні [фото]

01 листопада 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз) під час Божественної Літургії у капеланській каплиці св. Івана Хрестителя
31 жовтня владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, освятив каплицю на честь св. Івана Хрестителя у Сколівській центральній районній лікарні. У цій каплиці капеланське служіння здійснює о. Володимир Карлик.

У співслужінні о. Анатолія Полянка (Голови Комісії у справах душпастирства охорони здоров'я), о. Івана Дашинича (декана Сколівського), о. Андрія Петришина (декана Славського) та священиків Сколівського деканату владика Ярослав освятив престіл та іконостас каплиці, і відслужив Божественну Літургію. Серед присутніх на богослужінні були працівники лікарні та жертводавці.

Наприкінці Літургії єпископ подякував о. Володимиру Карлику за душпастирську опіку недужими та підніс його до гідності протоєрея. У свою чергу о. Володимир висловив подяку архієрею за душпатирський візит. Священик подякував такоє усім жертводавцям, які долучились до розбудови каплиці св. Івана Хрестителя: міському голові – Володимиру Москалю, працівникам Сколівської ЦРЛ. Капелан подякував митцям, які пожертвували свій талант та працю для нової каплиці: Михайлу Гищишину – автору іконостасу та престолу та Богданові Яремі – різьбяру.

У коментарі прес-службі єпархії, о. Володимир Карлик зазначив, що капеланське служіння у Сколівській лікарні триває з 2007 року. Священик-капелан служить Божественну Літургію для працівників лікарні, недужих та їх родин. Рівно ж, відвідуючи палати, капелан спілкується з хворими, уділяє тайни сповіді, оливопомазання та Пресвятої Євхаристії.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Сколівський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори