SDE

Владика Ярослав (Приріз) закликав кожну християнську родину долучитись до благочинної акції "Різдвяна свічка"

05 грудня 2012
Друк E-mail
Ілюстрація
Благодійна акція "Різдвяна свічка"
4 грудня на празник Введення у храм Пресвятої Богородиці владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, звернувся до вірних єпархії із закликом підтримати благодійну акцію "Різдвяна свічка". У своєму зверненні архиєрей розкрив вірним значення Різдвяного посту – Пилипівки.

"Для того, щоб увійти в свято Христового Різдва з чистими серцем, душею і тілом, Церква пропонує нам практикувати молитву, піст та милостиню," – наголосив владика Ярослав. За словами єпископа, під посту християнинові слід відкинути свою гордість та осуд інших людей, перестати вивищуватись над ближніми, подолати ненависть, захланність та байдужість. Під час духовного очікування Різдва Христового потрібно шукати нагод для добрих діл: перепросити тих, кого образили, відвідати хворих та допомогти потребуючим (див. повний текст звернення).

Одним з таких діл допомоги ближньому є участь в акції "Різдвяна свічка". Кошти з реалізації цих свічок будуть спрямовані для допомоги дитям з сиротинців та неповних сімей, які позбавлені належної батьківської опіки і часто переживають різдвяні свята не так святково, як це роблять українські родини, дотримуючись наших народно-релігійних традицій. "Складаючи свою пожертву за цю свічечку, вірний символічно запрошує бідних, покинутих, осиротілих, обділених дітей до свого Різдвяного столу", - зазначив у підсумку владика Ярослав.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: карітас, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори