SDE

Звернення владики Ярослава (Приріза), Єпископа Самбірсько-Дрогобицького, щодо підтримки благочинної акції «Різдвяна свічка»

05 грудня 2012
Друк E-mail
Всесвітліші та всечесніші отці!
Преподобні ченці та черниці!
Дорогі у Христі брати і сестри!

Слава Ісусу Христу!

В ці дні християнський світ перебуває в очікуванні Христового Різдва. І в цей літургійний період дуже актуально лунають слова Йоана Хрестителя: «Приготуйте Господню дорогу, вирівняйте стежки його» (Мт.3,3). Мати Церква вказує нам шлях, йдучи яким можемо удостоїтись того, щоб народжений від Діви Христос Спаситель, народився і в наших серцях. До зустрічі з Господом нашим Ісусом Христом, Який приходить в людському тілі, ми готуємось впродовж Різдвяного посту – Пилипівки!

Для того щоб увійти в свято Христового Різдва з чистими серцем, душею і тілом, Церква пропонує нам практикувати молитву, піст та милостиню. Впродовж Пилипівки стараймося відкинути нашу гордість і осудження інших людей, відкиньмо також вивищення над іншими та ненависть, зупинімо нашу захланність і переборімо байдужість. Готуючись до празника Христового Різдва, необхідно є також перепросити наших ближніх, виправдати завдану шкоду, допомогти потребуючій людині та відвідати хворих і немічних. Так ми відчиняємо двері нашого серця, щоб туди міг ввійти новонароджений Христос.

2013 рік Божий в Українській Греко-Католицькій Церкві є проголошений Роком Віри, а також Роком соціального служіння, як практичної реалізації християнином своєї віри. З цієї нагоди у нашій Церкві проводяться різні ініціативи, покликані на те, щоб допомогти християнину краще усвідомити та пережити власну віру.

За словами Св. Лева Великого, Різдвяний піст – це наша жертва Богові за всі дари, якими Він нас обдаровує: «Як Господь ущедряв нас плодами землі, так і ми під час цього посту повинні бути щедрими до бідних». Тому цими днями, коли ми готуємось до зустрічі з Новонародженим Христом, ми бажаємо скласти нашу посильну допомогу тим, хто опинився в дуже важких ситуаціях і потребує нашої допомоги. Зокрема, у нашій Церкві розповсюджуються Різдвяні свічечки із написом «Карітас», що означає «милосердна любов». Кошти з реалізації цих свічок будуть спрямовані для допомоги дитям з сиротинців та неповних сімей, які позбавлені належної батьківської опіки і часто переживають різдвяні свята не так святково, як це роблять українські родини, дотримуючись наших народно-релігійних традицій. Складаючи свою пожертву за цю свічечку, вірний символічно запрошує бідних, покинутих, осиротілих, обділених дітей до свого Різдвяного столу.

Хотілося б висловити побажання, щоб цього року ці різдвяні свічки були запалені у всіх куточках нашої Єпархії, щоб кожна християнська родина прилучилася до цієї важливої ініціативи. Тому прошу усіх надати свою посильну допомогу у їх розповсюдженні.

Дорогі в Христі! Сідаючи до Святої Вечері, звертаймо наші серця до Ісуса Христа, присутність Якого нагадуватиме нам світло палаючої Різдвяної свічки. Бажаю Вам, щоб цьогорічні Різдвяні Свята принесли у Ваші родини мир, а новонароджений Ісус, нехай щедро винагороджує Ваші пожертви для потребуючих!

+ Ярослав (Приріз),
Єпископ Самбірсько-Дрогобицький

Дано у Дрогобичі,
при Катедральному соборі Пресвятої Трійці,
у Празник Введення в Храм Пресвятої Богородиці
4 грудня 2012 року Божого

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою
^ Догори