SDE

Молитва за захисників України у свято Покрова Пресвятої Богородиці

09 жовтня 2015
Друк E-mail
Всесвітлішим, преподобним та всечеснішим
отцям-священнослужителям Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ
Слава Ісусу Христу!
Дорогі в Христі співбраття у священстві!
У свято Покрови Пресвятої Богородиці українці відзначають День захисника України. Особливої актуальності це свято набирає у цей нелегкий період історії нашої держави, коли наш народ потерпає від військової агресії північного сусіда у східних областях нашої держави.
В зв’язку з цим доручаю 14 жовтня 2015 р.Б. провести молитву за живих та полеглих захисників України. Зокрема:
  1. Під час проповіді у світлі євангельських слів «Ніхто неспроможен любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає» (Йо.15,13) прошу наголосити на важливості служіння воїна-захисника та важливості його підтримки, особливо молитовної.
  2. До Сугубої єктенії під час Божественної літургії слід додати наступне прохання:

    «Ще молимось Господу Богу нашому, щоб милосердно споглянув на слуг своїх – воїнів-захисників Української держави, покривав їх своєю переможною десницею, зберіг від смертоносної рани і всякої недуги душевної і тілесної, охоронив від журби, лиха, гніву і недолі та дарував здоров’я з довголіттям, промовмо всі: скоро вислухай і милостиво помилуй».

        3. Після Божественної Літургії слід звершити панахиду за загиблих захисників України, особливо за тих, що загинули у визвольній боротьбі нашого народу та внаслідок теперішньої збройної російської агресії на Сході нашої держави.

Благословення Господнє на Вас!

владика Ярослав (Приріз),
Єпископ Самбірсько-Дрогобицький

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою
^ Догори