SDE

Владика Венедикт (Алексійчук): "Сьогодні ми стоїмо при гробі архиєрея - святця-ісповідника, в якому Бог прославився" [відео]

03 березня 2013
Друк E-mail
www.dds.edu.ua
Чин архиєрейського похорону
Увечері, 3 березня, у Катедральному храмі Пресвятої Трійці відбулось заупокійне богослуження архиєрейського похорону. Його очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні владики Венедикта (Алексійчука), єпископа-помічника Львіської архиєпархії, та понад 200 священнослужителів й вірних, що прибули з усіх деканатів єпархії і з-поза її меж. Участь в богослужінні взяли також представники влади та громадські діячі.

Після завершення заупокійного богослуження зі словом до присутніх звернувся владика Венедикт. За словами архиєрея, владика Юліан ще з юнацьких років не шукав марнот цього світу, але віддався відразу служінню Богові у монашій спільноті. "Коли Церква покликала його до іншого служіння - святительського, він зрозумів ці знаки Божі, що Бог хоче, щоб він по-іншому укладав своє життя", - сказав проповідник.

Наприкінці проповіді владика Венедикт, пригадуючи останні дні життя владики Юліана, зазначив: "В святоотцівській традиції говорять, що Бог забирає до себе людину коли вона є до цього готова... Я бачив перед собою людину, яка світилася, яка вміла вкласти своє життя, що вже готова була померти. І Бог в Своїй любові покликав її", - сказав у підсумку єпископ.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ВІДЕО - проповідь владики Венедикта (Алексійчука)
Автор відеозапису - Анатолій Цимбал

Теми: Юліан (Вороновський)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори