SDE

Відбулись реколекції для дружин священиків Самбірсько-Дрогобицької єпархії

08 листопада 2013
Друк E-mail
Фото Христини БІЛАС
Нещодавно, 2 листопада, у Дрогобичі відбулись реколекційні науки для дружин священиків Самбірсько-Дрогобцької єпархії.

Для мене, як дружини священика, така підтримка і збагачення досвідом є дуже важливими, адже бути їмостю не так легко. Це особливе покликання розділяти священиче служіння із чоловіком.

Реколекції, які з Божою допомогою і благословенням Преосвященнішого Владики Ярослава, організувала Комісія у справах родини Самбірсько-Дрогобицької Єпархії, були дуже гарно побудовані. Над детальною організацією заходу творчо і віддано попрацювала референт Комісії  їмость Надія Цмоканич. Була можливість приїхати зі своїми дітьми, які теж духовно збагатилися та цікаво провели час. З ними займалися молоді аніматори Настя та Надія. Це було дуже зручно адже не всі мали нагоду залишити своїх дітей вдома.

Розпочалось усе зі святкової Літургії у Катедральному Соборі Пресвятої Трійці. Першу реколекційну науку провів о. Володимир Ждан, канцлер Стрийської Єпархії, викладач кафедри богослов’я Українського Католицького Університету, який поділився своїм досвідом у нелегкому священичому служінні. Суть його науки полягала у тому, що священик покликаний до батьківства. Тільки як батько, він може вповні зреалізувати своє священство. Він є той, що віддзеркалює Божу любов у великій парафіяльній родині. Очевидно, що і роль дружини священика незамінна – бути супутницею і підтримкою у його пастирстві.

Роздумуючи над життям священичого подружжя, також молилися, щоб Бог дав благословення для всіх нас та відкрив краще розуміння як сповнювати це служіння у повсякденному житті. Кожна з їмостей розповідала про свою сім’ю та ділилася досвідом здійснення  свого покликання. Приємно було чути, що відкриваються катехитичні класи, недільні школи, створюються церковні хори, молитовні братства і багато іншого в житті Церкви.

Цікаві моменти на прикладі ікони Пресвятої Родини, намальованої іспанським художником Аргуельйо, відкрила нам їмость пані Анна Пецюх, яка є головним редактором родинного журналу «Кана».

На завершення такої духовної віднови, несподівано для всіх, аніматори підготували невеличке театралізоване дійство за участю наших дітей, які подарували нам тиху радість серця та скромні подарунки – свічечки, як символ жертви цілопальної. Дякуючи цим реколекціям, кожен з присутніх мав добру нагоду наново усвідомити служіння священичого подружжя на зразок цієї свічечки, яка згорає, але дає світло тихе…

Учасниця реколекцій
Христина Білас

rek jim

Теми: реколекції, Комісія сім'ї та родини

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори