SDE

Владика Ярослав у Трускавці: "Мучеництво св. Стефана - це свідчення перемоги Христового Воскресіння над смертю, світла – над темрявою, істини – над оманою" [фото]

10 січня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЭ
9 січня, на празник святого первомученика Стефана, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом парафію св. Миколая Чудотворця м. Трускавця. У співслужінні о. Петра Івасівки (декана Трускавецького) та священиків Трускавецького деканату архиєрей відслужив урочисту Божественну Літургію.

"Сьогодні ми згадуємо первомученика й архидиякона Степана, що загинув, бо свідчив про Того, кого відкинули „будівничі” Ізраїля", - з такими словами владика Ярослав звернувся під час проповіді до вірних. За словами проповідника, св. Стефан проповідував Бога словом, щохвилинним своїм життям, підкріплюючи істинність своєї постави знаменнями і чудесами (див. повний текст проповіді). 

"Великому божественному успіху його проповіді спротивились своєю ненавистю єврейські законовчителі, гріховними пристрастями закриті на справжнього, відкритого Христом Бога. Хитрістю, лукавством та неправдивими свідченнями вони змалювали перед суддями фальшивий образ первомученика як зневажника Бога і його пророка Мойсея", - зазначив владика Ярослав. Своїми богословськими роздумами св. Стефан демаскував лукаву верхівку юдейського суспільства, законовчителів, які постійно чинили опір Божій правді.

Своїм першомучеництвом св. Стефан вчинив для Господа те, що Господь зробив для кожного з нас: свідомо й добровільно віддає своє життя за Господа, засвідчуючи правдивого Бога, Того, який відкрився людям у Христі.

Наприкінці проповіді архиєрей закликав вірних бути вдячними Богові за те, що відкрив нам шлях до пізнання Себе, даючи нам дар віри: "Будьмо вдячні Богові, Який привів нас до правдивої Церкви – божественно-людської спільноти мучеників та ісповідників, яку заснував Ісус Христос, і будьмо вірними її членами та їхніми послідовниками".

Після завершення Літургії владика Ярослав привітав духовенство, мешканців Трускавця та гостей з різдвяними святами. Рівно ж єпископ подякував священикам парафії за душпастирське служіння у Христовому Винограднику.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Трускавецький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори