SDE

Учні шкіл взяли участь у прощі до Билич на Старосамбірщині [фото]

13 травня 2014
Друк E-mail
Фото Комісії освіти та виховання
о. Григорій Комар, протосинкел єпархії, вітає учасників прощі до Билич
11 травня відбулась ІІ-а єпархіальна проща учнівської молоді до відпустового місця у с. Биличі, що знаходиться на Старосамбірщині. Проща відбулась за ініціативи єпархіальної Комісії у справах освіти та виховання та Комісії у справах родини.

За підрахунками організаторів прощі, участь у паломництві взяли близько 500 учнів та вчителів, які прибули з різних міст та районів єпархії: м. Дрогобича, м. Трускавеця, м. Борислава, м. Самбора, а також Дрогобиччини, Самбірщини, Мостищини, Старосамбірщини, Турківщини та Сколівщини.

У богослужбовій каплиці у Биличах відбулась Божественна Літургія, яку очолив о. Григорій Комар (протосинкел єпархії) у співслужінні о. Володимира Нестера (настоятеля відпустового місця у с. Биличі) та священиків єпархії.

Зі словом проповіді до паломників вернувся о. Василь Нестер (Голова Єпархіальної комісії у справах родини). Проповідник розповів учням про історію чудотворного місця у Биличах та значення постаті Пресвятої Богородиці для християн.

Після завершення богослужіння священики здійснили Акт посвяти України під покров Пресвятої Богородиці.

Відтак в рамках паломництва відбувся ІІ-й Фестиваль учнівської творчості під назвою "Талантом славимо Творця". Свої концертні номери учні присвятили Пресвятій Богородиці та Дню Матері. Не оминули молоді таланти й сумних подій українського суспільно-політичного життя.
Додамо, що єпархіальна проща учнів до відпустового місця в Биличах відбуваються щороку в суботу, напередодні Дня Матері.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Комісія освіти та виховання, протосинкел, Комісія сім'ї та родини, Биличі

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори