SDE

Владика Ярослав під час освячення храму в Підбужі: "Подія Вознесіння означає сповнення спасіння" [фото]

30 травня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав під час проповіді у Підбузькому храмі
29 травня владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, освятив оновлений храм в смт. Підбуж, що на Дрогобиччині.

Після чину посвячення храму єпископ відслужив Божественну Літургію. Йому співслужив о. Степан Лутчак (декан Підбузький), о. Тарас Сенюра (адміністратор парафії) та священики Підбузького, Бориславського, Мокрянського деканатів.

"Подія вознесіння означає сповнення спасіння, яке почалось від миті воплочення нашого Господа, воно вказує нам, що в Ісусі Христі наша людська природа піднесена на небо тобто до божественного життя", - сказав під час проповіді владика Ярослав. Далі проповідник зазначив, що євангельське слово "небо" означає не фізичну, але духовну дійсність. "Це небо, яке повернув нам Христос, яке ми втратили через гріх", - додав архиєрей.

Господнє вознесіння не означало, що Бог покинув людей. "Сьогодні Він серед нас, тому що ми зібралися у храмі в Його ім’я, Він поблизу серця кожного хто шукає Його і прагне до Нього", - наголосив владика Ярослав. Свідчення цього бачимо в історії Церкви: Христос супроводив учнів в часі їх проповіді, Він перебував з мученикам під час страждань, а преподобним полегшував їх подвиг. За словами архиєрея, в останні часи Господь в особливий спосіб перебуває з нашим народом, який невинно страждає через ворожу агресію. Відтак проповідник закликав вірних благати в Бога небесного заступництва і допомоги.

Після завершення Літургії владика Ярослав висловив вдячність о. Тарасу Сенюрі, парафіянам, будівничим, жертводавцям та реставраторам храму. Єпископ побажав вірним, щоб храм завжди залишався для них місцем зустрічі з Богом: "Нехай у цих стінах постійно панує дух навернення та оновлення у частому прийманні святих тайн Покаяння та Євхаристії". Доцінюючи довголітнє душпастирське служіння, владика Ярослав нагородив о. Тараса Сенюру хрестом з прикрасами.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Підбузький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори