SDE

Владика Ярослав освятив храм в с. Сілець на Дрогобиччині [фото]

03 червня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Освячення престолу
1 червня, в неділю Святих Отців І-го Вселенського собору, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, освятив храм у с. Сілець на Дрогобиччині.

Після завершення чину освячення храму архиєрей відслужив Божественну Літургію у новопосвяченій церкві. Йому співслужив о. Михайло Коліщак (декан Мокрянський), о. Михайло Николин (декан Старосамбірський), о. Ярослав Губик (адміністратор парафії) та священики Мокрянського, Рудківського, Тухольківського деканатів.

"Сьогодні тут серед нас зібраних на Божественну літургію також невидимим чином присутній Христос, як і обіцяв: «Де двоє або троє зібрані в моє ім’я, там я серед них» (Мт. 18, 20)", - звернувся владика Ярослав до присутніх під час проповіді. Молитва Церкви отримує силу завдяки тому, що разом з вірними до Отця Небесного молиться Христос у Дусі Святому. "Ми будуємо храм величним, надаємо йому гарної форми, прикрашаємо його найкращими витворами мистецтва – все це тому, що він є не тільки можливістю нашої зустрічі між собою, а ще й місцем нашої зустрічі з Господом, Котрий серед нас перебуває", - наголосив проповідник.

За словами архиєрея, неділя Святих Отців І-го Вселенського собору, яку Церква святкує по Вознесінні Господньому, єднає нас зі "Святими Отцями, котрі захистили нам правдиву віру, зберегли її і передали нам у спадщину". Святі мужі, які уклали Символ віри, соборно окреслили те, в що вірує Христова Церква. Саме тому, на думку владики Ярослава, неділя Святих Отців І-го Вселенського собору пригадує християнину про обов’язок берегти свою віру та відважно свідчити її у сучасному світі.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Ярославу Губику, який духовно опікується парафією в с. Сілець. Єпископ висловив вдячність вірним, жертводавцям та будівничим храму за молитву, працю та пожертви, завдяки яким стало можливе будівництво нового храму.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Мокрянський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори