SDE

У храмі Преображення Господнього в Дрогобичі відбулися священичі свячення [фото]

15 липня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Таїнство священства
15 липня, у свято Положення ризи Пресвятої Богородиці, у церкві Преображення Господнього в Дрогобичі відбулась Божественна Літургія, яку відслужив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Під час богослужіння архиєрей уділив священичі свячення диякону Івану Савчаку, випускнику Дрогобицької духовної семінарії.

Під час проповіді владика Ярослав пригадав вірним зміст свята Положення ризи Пресвятої Богородиці у Влахернах. У 860 році, коли війська руського князя Аскольда загрожували Константинополю, духовенство міста після всенародного молебна прийняло рішення з хресною ходою, несучи Ризу Богородиці, обійти довкола мурів Константинополя. І сталось чудо. Князь Аскольд уклав перемир’я з константинопольським імператором Михайлом ІІІ, а руське військо відступило.

«Східна Церква у своїх богослужіннях виокремлює три найбільші привілеї Богородиці: богоматеринство, вседівицтво та заступництво за нас перед Богом», - зауважив проповідник. Останній з цих привілеїв – заступництво – припав до серця українському народові. «Наші князі, королі, військо, козаки, гетьмани радо обирали Пречисту Діву Марію за свою покровительку та опікунку», - сказав єпископ.

У Євангелії ми знаходимо приклад того, як Богородиця заступається за людей перед своїм Сином. У Кані Галилейській вона бачить людську потребу і каже до Христа: «Вина не мають» (Йо. 2, 3). Таким чином, перше Ісусове чудо стається за посередництвом Його Матері.

Відтак владика Ярослав додав, що Пресвята Діва навчає нас справжнього духу молитви, кажучи до весільних слуг: «Все, що скаже вам, зробіть» (Йо. 2, 5). Саме слухання та виконання Божої волі є, за словами Святих Отців, запорукою успіху в молитві.

Наприкінці проповіді владика Ярослав закликав усіх звертатись в молитві до Богородиці як до живого джерела нашої надії, благаючи її про охорону нашого українського народу.

Після завершення богослужіння архиєрей привітав нововисвяченого ієрея Івана Савчака з отриманням священичих свячень. Владика Ярослав побажав о. Івану ревно служити в Христовому Винограднику та подякував батькам, духовним наставникам новопоставленого ієрея, які супроводили його на шляху до священичого служіння.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Дрогобицький деканат, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори