SDE

У с. Головецько на Сколівщині відбулось освячення іконостасу місцевого храму [фото]

19 серпня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав здійснює чин водосвяття
17 серпня владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, здійснив душпастирський візит на парафію с. Головецько Сколівського району. З цієї нагоди архиєрей відслужив Божественну Літургію та освятив іконостас, бічні престоли, тетрапод храму. Єпископу співслужили: о. Роман Качала (декан Тухольківський), о. Андрій Мичко (адміністратор парафії) та священики Тухольківського деканату.

Пояснюючи значення недільного Євангелія, владика Ярослав зауважив, що у ньому розповідається про зціляючу Божу благодать, неміч біснуватого хлопця, слабкість віри апостолів та ревність молитви люблячого батька. Подія відбувається відразу після того, як учні з Ісусом сходять з гори, на якій Ісус преобразився перед ними. "Подібно, як свого часу Мойсей після сходження з Синаю побачив слабкість віри тих, кому він доручив служіння, так само й Ісус зустрічається зі слабкістю віри своїх учнів, які не можуть на прохання батька зцілити його біснуватого сина", - наголосив проповідник.

За словами владики Ярослава, Ісус пояснює учням, чому вони не могли зцілити хлопця, тим самим пропонуючи їм розв'язку проблеми, – зростання у вірі, молитву та піст. Ця порада Христа стосується кожного християнина. "Якщо учні довіряться Богові, то зможуть сповнити все, що Він від них потребує і таким чином їхня довіра з малого гірчичного зерна виростає у квітуче дерево", - додав проповідник.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Андрію Мичко за душпастирське служінні. Єпископ також висловив подяку вірним та жертводавцям за щирі молитви і пожертви на розбудову Божого храму.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Тухольківський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори