SDE

Під час конференції, організованої Богословським відділом Патріаршої курії, священнослужителі УГКЦ роздумували над таїнством Сповіді [фото]

18 вересня 2014
Друк E-mail
www.news.ugcc.org.ua
16 вересня в актовому залі Львівської духовної семінарії Святого Духа була проведена конференція на тему: «Сповідництво і духовний провід». Її за дорученням Блаженнішого Святослава, Глави і Отця УГКЦ, організував Богословський відділ Патріаршої курії УГКЦ.

Учасниками конференції стали понад 200 священнослужителів з єпархій, екзархатів та монаших спільнот УГКЦ в Україні. Основна увага присутніх була зосереджена на різноманітних питаннях, на які має звертати увагу сповідник. Владика Ярослав (Приріз), голова Богословського відділу, у своєму слові сказав: «Ми зібралися, щоб детальніше застановитися на питанні, яке до розгляду нам благословив Глава нашої Церкви, - «Сповідництво і духовний провід». Вибір на користь саме такої тематики зумовлений різноманітними викликами, на які натрапляємо в нашому середовищі. Священик, як лікар людських душ, має вміти дати належну відповідь на них в різних обставинах. Нашою конференцією хочемо, по-перше, вказати на труднощі, з якими може зіштовхнутися сповідник, а, по-друге, допомогти їх вирішувати».

Головний доповідач, о. Йозеф Августин, ТІ, який є автором численних публікацій на різні теми духовного життя і християнської педагогіки, звернув увагу на найважливіші речі, про які мають пам’ятати священнослужителі під час звершення таїнства Покаяння-Сповіді. Отці Ігор Бойко та Віталій Токар коротко представили окремі актуальні питання морального богослов’я та канонічного права в контексті сповідництва. З огляду на трагічні події у східних областях України дуже цікавило учасників конференції питання душпастирської опіки та сповіді осіб, які зі зброєю в руках захищають свою Батьківщину.
Священики відзначили актуальність подібних заходів і висловлювали бажання організації їх в поодиноких єпархіях та екзархатах для того, щоб детальніше обговорити окремі важливі питання та випадки, з якими зіштовхуються душпастирі під час Сповіді.

Прес-служба Богословського відділу Патріаршої курії УГКЦ

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори