SDE

Владика Григорій освятив в с. Довге Гірське пам'ятний хрест та богослужбову каплицю

30 вересня 2014
Друк E-mail
www.facebook.com
27 вересня, на свято Воздвиження животворящого Хреста, у с. Довге Гірське на Дрогобиччині відбулось освячення пам’ятного хреста на честь Героїв Небесної сотні. Чин посвячення очолив владика Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Участь в заході взяли також духовенство, громадськість, школярі, бійці Національної гвардії України.

Відтак владика освятив богослужбову каплицю, споруджену на честь св. великомучениці Катерини, та відслужив Божественну Літургію.

Під час проповіді єпископ зазначив, що хресне знамено - це знак Божої перемоги над силами зла та владою гріха. "Своєю смертю на хресті Ісус засвідчив Божу любов до нас людей", - зауважив владика Григорій. Хрест Господній Церква називає животворящим, адже через нього людство здобуло вічне життя.

"Сьогодні знамено Хреста є по-особливому близьке для нашого народу, який проходить хресний шлях своєї історії", - сказав владика Григорій. Поклоняючись Хресту, ми пригадуємо також про славне Христове воскресіння. А це дає надію на те, що й український народ зможе гідно пережити моменти випробування.

Зазначимо, що цього дня відбулась неординарна подія – перейменування гори. Найвищу в Дрогобицькому районі гору, що мала офіційну назву Горб (в народі – Коньова), назвали горою Небесної сотні.

О. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Григорій (Комар), Підбузький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори