SDE

Владика Богдан (Дзюрах): "Керуючись любов'ю до людей, Церква прагне поділитись своїм скарбом віри" [відео]

17 жовтня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Богдан (Дзюрах)
Катехитичними зусиллями Церкви рухає бажання добра кожній людині. Про це 17 жовтня заявив гість VI-ої сесії Єпархіального собору Самбірсько-Дрогобицької єпархії владика Богдан (Дзюрах), секретар Синоду єпископів УГКЦ.

У своїй доповіді на тему "Актуальні завдання і виклики в ділянці катехизації" владика Богдан визначив п’ять завдань катехитичного служіння Церкви. Відповідальним за катехитичне служіння слід дбати про те, щоб вірні поглиблювали свої знання змісту християнської віри.

Катехитичні науки навчають вірних як жити згідно з Божим законом. Владика Богдан навів статистику, згідно з якою в Україні понад 85% людей декларують себе християнами. Незважаючи на це в суспільстві процвітають корупція, алкоголізм, вбивство ненароджених дітей. Це засвідчує, що християни не живуть згідно зі своєю вірою.

Іншим важливим завданням катехизації, на думку доповідача, є допомога вірним у справі молитви. Це допомагає християнам поглиблювати їх відносини з Богом. Коли вірний пізнав Бога, зрозумів зміст християнської віри, йому потрібно ще допомогти свідчити свою віру в суспільстві.

Через катехитичні повчання Церква готує християн до життя у спільноті. У цьому світлі вагоме значення відіграє приготування подружніх пар.

За словами владики Богдана, першими катехитами у Церкві є єпископи. У їхньому імені кожен священик є головним катехитом на порученій йому парафії. Втім доповідач наголосив на винятковій ролі батьків у справі катехизації дітей. "Батьки, родина мають бути першими катехитами своїх дітей", - зазначив єпископ.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ВІДЕО

Автор відео диякон Олег БІСИК

Теми: Богдан (Дзюрах), Єпархіальний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори