SDE

Владика Ярослав: Іти за Христом - означає жити за Євангелієм

20 січня 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
На цьому 18 січня, в Надвечір’я Богоявлення, наголосив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький. У цей день в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича у співслужінні священиків парафії єпископ відслужив Божественну Літургію.

Звертаючись до вірних, владика Ярослав сказав: "Іти за Христом, Якого об’явив Отець - означає жити за Євангелієм, перетворити любов до Бога і ближнього на головні засади нашої поведінки, поглиблювати свою віру та постійно перебувати у молитві". Проповідник додав, що йти за Христом - означає перебувати в Церкві, яка є Обіцяною землею, початком Небесного Царства на землі, котре відкривається нам за очищувальними струменями Йордану.

У дні Йорданських свят віруючі стають свідками того, як Христос, творче Слово Боже, освячує воду, яка в давнину вважалася стихійним, хаотичним елементом. Вода не тільки перестає бути грізним елементом, а стає освяченою та освячуючою для світу. "Саме через воду в хрещенні ми очищуємося від гріха та освячуємося силою Христа", - наголосив проповідник.

Після завершення богослужіння надворі, поруч з Катедральним храмом, єпископ очолив чин великого водосвяття. "Нехай ця вода нагадує нам про Йорданську воду, в якій Христос, Господь наш, взяв на себе усі наші гріхи", - побажав вірним єпископ напередодні празника Богоявлення.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори