SDE

Владика Ярослав: У Йорданських водах Христос бере важкий тягар – гріх усього людства

20 січня 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
У Йорданських водах Христос бере на Свої пречисті плечі важкий тягар – гріх усього людства, щоб перемогти його і дати свободу кожній християнській душі. З такими словами звернувся до вірних 19 січня, на празник Богоявлення Господнього, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, під час святкового богослужіння у катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Празнична відправа розпочалась перед північчю великим повечір'ям. Відтак владика відслужив святкову Літургію.

Під час проповіді владика Ярослав сказав: "Завдяки таїнственній силі сьогоднішньої святкової Літургії ми зустрічаємо Христа та переживаємо усі ті невимовні і спасенні події, які два тисячоліття тому бачили і відчували тисячі людей, спостерігаючи Христове хрещення у ріці Йордан". За словами проповідника, метою Христового Хрещення було
показати кожному з нас, що причиною усіх наших земних бід і нещасть є гріх.

"Хрещення у Йордані є правдивим прийняттям провини людства й початком звільнення його від гріховного ярма", - наголосив єпископ. Актуальність цієї події кожен християнин переживає у таїнстві хрещення, коли особисто або устами хресних батьків зрікається диявола і обіцяє служити Богові, йти за Христом і пронести обмите йорданською
водою чисте сумління впродовж усього життя.

Після упадку в гріх людина втрачає Божу благодать. Тому в Своєму милосерді через Таїнство Покаяння Господь дає нам шанс повернутися до Йордану та наново духовно пережити дотик Його очищувальних вод. "Кожне Таїнство Покаяння може стати для нас новим хрещенням: водою наших сліз чи силою наших переживань та розкаяння перед Господом, воно знімає з нас гріховний тягар, який ми набули протягом життя", - сказав у підсумку владика Ярослав.

Після завершення богослужіння єпископ побажав вірним, щоб події Водохреща були постійним нагадуванням про отримання таїнства хрещення, про важливість перебування в єдності з Богом.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори