SDE

У м. Новий Калинів на Самбірщині відбулись великопісні реколекції [фото]

10 березня 2015
Друк E-mail
Фото парафії Преображення Господнього м. Новий Калинів
о. Василь Оприско, ЧНІ
З 27 лютого по 1 березня на парафії Преображення Господнього у м. Новий Калинів Дублянського деканату відбулись великопісні реколекції. Дні духовної віднови, які проводив о. Василь Оприско (ЧНІ), розпочалися в п’ятницю Хресною дорогою і завершилися Божественною Літургією в неділю.

У своїх проповідях о. Василь розкрив тему «Віри у воскреслого Христа», якою має жити кожен християнин. Підтвердженням цієї віри, за словами апостола Якова, є добрі діла, без яких віра є мертвою.

Священик-реколектант зазначив також, що сучасні християни постали перед викликом спокуси байдужості. За словами папи Франциска, «егоїстична постава байдужості досягла сьогодні всесвітнього масштабу, так, що можна говорити про глобалізацію байдужості, це проблема, якій християни повинні протистояти».

Отець-реколектант закликав вірних в часі Великого посту подбати про спільну молитву в сім’ї, читання Святого Письма та здійснити хоча б одне діло милосердя для ближнього.

У суботу, 28 лютого, в парафіяльному храмі відбувся чин молебна на оздоровлення. Вірні мали можливість помолитись та прикластись до мощей Блаженного Миколая Чарнецького. Цього о. Василь зустрівся з парафіяльного молоддю.

Після завершення реколекцій о. Тарас Яворський, адміністратор парафії, від імені усіх парафіян подякував о. Василю Оприску за змістовні повчання та спільну молитву.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Дублянський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори